Reteaua Corect

Profeția șefului Wikipedia despre inteligență artificială și ChatGPT

Jimmy Wales este fondatorul Wikipedia, probabil cea mai mare enciclopedie din toate timpurile. Din această poziție, era inevitabil să nu aibă o opinie despre ChatGPT și, în urmă cu câteva zile, și-a detaliat gândurile pe marginea acestui subiect într-un interviu, scrie Playtech.ro.

La momentul de față, un articol de Wikipedia redactat cu ChatGPT 4 este un dezastru și nu funcționează deloc, aceasta este opinia fondatorului enciclopediei online, după cum a explicat-o pentru Euronews. ”Chiar ratează multe lucruri și greșește multe, iar ce greșește o face într-un mod plauzibil, inventează surse și este un dezastru”, a insistat Wales.

Citește și: Cercetătorii „l-au tras de limbă” pe ChatGPT: Secretele inteligenței artificiale, dezvăluite

 

Când apare inteligența artificială infailibilă

Deși mai multe companii lucrează simultan la o super inteligență artificială desprinsă din Terminator, Jimmy Wales este de părere că va dura cel puțin 50 de ani până la materializare. Deși consideră că este posibil ca AI-ul să depășească oamenii în viitorul îndepărtat, în opinia sa, este mult mai probabil ca instrumente de inteligență artificială să ofere suport activităților intelectuale, chiar dacă în prezent este într-o fază incipientă.

 În ceea ce privește o eventuală implementare de inteligență artificială în Wikipedia, fondatorul a afirmat că în viitor, dacă va progresa suficient, un AI ar putea fi folosit pentru a identifica greșeli într-un articol de Wiki, realizând paralele între informațiile pe care le prezintă și sursele din care își ia acele informații. Așa ar putea fi eliminate micile inexactități.

ChatGPT are o valoare fabuloasă, la Wikipedia este relativă

La momentul redactării acestui articol, OpenAI, compania din spatele ChatGPT, este evaluată între 27 și 29 de miliarde de dolari. Cea mai recentă vânzare de acțiuni a fost de aproximativ 300 de milioane de dolari. La polul opus, pentru că Wikipedia este o organizație non-profit, valoarea sa este mai dificil de estimat. Chiar și așa, doi cercetători au făcut un efort pentru a asocia o valoare Wikipedia calculând cât ar costa să faci alta.

Astfel, Jonathan Band și Jonathan Gerafi sunt de părere că poți evalua subiectiv enciclopedia online la câteva zeci de miliarde de dolari, dar realist, pentru a o înlocui, nu ai nevoie de mai mult de 6,6 miliarde de dolari. Gândește-te numai la faptul că nu generează niciun ban din reclamă, dar are costuri operaționale anuale de aproximativ 25 de milioane de dolari, bani obținut exclusiv din donații.

Playtech

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.