Conform specialiștilor în cauză, propunerea de a trimite numai femei nu are nimic de a face cu discriminarea sau cu vreo încercare de a repara cine știe ce discriminări din trecut. Pur și simplu, e vorba de economie și eficiență.
Studiul arată că femeile, fiind mai mititele, necesită cu 26% mai puține calorii, 29% mai puțin oxigen și 18% mai puțină apă decât bărbații. Iar asta se traduce prin mai puține resurse necesare, dar și un spațiu mai mare pe naveta care le purta pe Planeta Roșie. Spațiu care va putea fi umplut cu aparatură necesară studiilor științifice.
Mai exact, pentru o misiune de 1.080 de zile, un echipaj format numai din femei ar avea nevoie de o cantitate de hrană cu 1.695 de kilograme mai redusă decât în cazul unui echipaj masculin. Apoi, susțin autorii studiului, femeile sunt mai puțin conflictuale, sunt mai cooperante, și nu țin atât de mult la ierarhie și la structuri sociale.
Așa zic autorii, că e mult mai bine să închizi un grup de femei într-un spațiu redus, pentru 2-3 ani, decât unul de bărbați. Presupusa misiune cu echipaj uman ar trebui să aibă loc, cel mai devreme, prin 2029, dar slabe șanse să o vedem așa repede. Mai degrabă, după 2040. Până atunci, se va decide și dacă vom trimite doar femei pe Marte, doar vârstnici (cum se mai discuta la un moment dat), cupluri căsătorite sau doar bărbați.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.