Reteaua Corect

Prima miere creată în laborator din lume: soluția la dispariția albinelor

Scris de newsreporter in 04 decembrie 2022 la 12:40, in ScIT. 369 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAy3

Oamenii de știință au făcut prima miere fără albine din lume, într-o încercare de a asigura o aprovizionare viitoare cu produsul, pe măsură ce populația de albine scade, conform Playtech.

 

O nouă lucrare arată cum durata de viață a unei albine adulte pare să se fi micșorat cu aproape 50% în ultimii 50 de ani. European Red List of Bees sugerează că aproape una din zece specii de albine sălbatice se confruntă cu dispariția. Imaginează-ți cum am reacționa dacă durata vieții umane s-ar înjumătăți. Viitorul nostru este împletit cu albinele. Fără albine și alți polenizatori, nu putem crește majoritatea culturilor de care depindem pentru hrană.

Fooditive, un producător de ingrediente cu sediul în Olanda, va începe testele la scară largă ale produsului în anul ce vine. Compania folosește un proces biotehnologic de inserare a ADN-ului de miere în drojdie, care apoi este fermentat, pentru a reproduce procesul care are loc în stomacul albinelor.

 

Mierea arată și are același gust ca mierea obișnuită, cu aceleași beneficii pentru sănătate. Albinele contribuie direct la producția alimentară locală și au impact atât asupra culturilor, cât și asupra mediului mai larg.

Prima miere artificială din lume

Beneficiul economic al polenizării pentru producția de culturi din Marea Britanie este de 600 de milioane de lire sterline în fiecare an, potrivit Departamentului pentru Afaceri Rurale. Dar albinele au sânge rece, iar creșterea temperaturilor din cauza încălzirii globale ar putea avea un impact negativ atât pentru ele, cât și pentru sursele lor de hrană.

Așadar, Fooditive încearcă să asigure o aprovizionare viitoare de miere prin intermediul biotehnologiei sale, deoarece populația de albine continuă să scadă. De asemenea, ei speră să elimine „fermele intensive de albine”, deoarece practicile comune de gestionare a apiculturii pot fi dăunătoare albinelor, crescând riscul bolilor care pot duce la colapsul coloniilor.

 

Fondatorul și CEO-ul Fooditive, Moayad Abushokhedim, a declarat: „Scopul nostru este să oferim prima miere din lume 100% fără albine, fără compromisuri la gust, calitate sau preț”.

„Procesul de modificare a secvenței genetice folosit în mierea noastră are deja un istoric stabilit cu cazeina noastră vegană. Credem că procesul nostru va fi piatra de temelie pentru un progres revoluționar în industriile alimentare și biotehnologice, permițând imitarea și chiar îmbunătățirea oricărui produs animal”.

 

 

Playtech

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.