Reteaua Corect

Premieră în știință: un implant cerebral alimentat de respirația pacientului

Scris de newsreporter in 20 noiembrie 2022 la 10:48, in ScIT. 377 vizualizari Intra in discutie Taguricreier, implant, parkinson shortlinkhttp://crct.ro/nAtV

Stimulatorii cerebrali, o formă de implant cerebral, pot fi un tratament care poate schimba viața celor care suferă de tulburări neurologice, precum boala Parkinson, scrie Playtech.

Acum, cercetătorii susțin într-un studiu publicat recent în Cells Report Physical Sciences că au dezvoltat o modalitate de a încărca implanturile doar prin mișcări de respirație – eliberându-le potențial de mecanica dezordonată de a încărca un obiect în interiorul corpului uman.

Cum ajută acest implant cerebral

În esență, un stimulator cardiac cerebral, dispozitivul trimite impulsuri electrice adânc în creier, prin fire incorporate, pentru a ajuta la reglarea activității creierului, în special în zonele care controlează funcțiile motorii. De fapt, acest lucru poate ajuta pacienții să își atenueze tremurul și rigiditatea asociate cu Parkinson, iar în ultimii ani a câștigat teren și ca tratament pentru depresie.

 

Dar stimulatorii creierului nu sunt perfecți. Au nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a-și schimba bateriile la fiecare doi-trei ani, ceea ce este costisitor.

Așa că cercetătorii de la Universitatea din Connecticut au lucrat pentru a dezvolta un stimulator cerebral care valorifică energia generată de mișcările de respirație în pieptul unui pacient. Acesta folosește încărcarea triboelectrică, în care electricitatea statică este generată prin frecare, cum ar fi atunci când te freci pe un covor și produci un șoc static.

În esență, cercetătorii au folosit acest efect prin aplicarea unui nanogenerator triboelectric, lângă peretele toracic. Astfel, inspirarea și expirarea determină frecarea peretelui de generator, creând un curent care încarcă un supercondensator, care, la rândul său, alimentează stimulatorul creierului.

 

„Am vrut ca acest lucru să se potrivească cu restul tehnologiei disponibile în mod obișnuit”, a spus cercetătorul Jim Rusling, chimist UConn și coautor al noii lucrări, într-un comunicat de presă.

„În principiu, dacă cineva are deja un stimulator cerebral profund, am putea doar să înlocuim bateria cu acest generator, fără a fi nevoie să-l adaptăm cu un dispozitiv complet nou”.

Până acum, nanogeneratorul a fost testat în pieptul simulat al unui porc care a folosit un plămân de porc real. În timpul experimentelor, nanogeneratorul a fost alimentat cu succes de inhalarea și expirarea plămânului de porc.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.