Reteaua Corect

Premieră mondială: UNICEF a livrat un vaccin pentru un nou-născut cu o dronă

Scris de newsreporter in 26 decembrie 2018 la 10:38, in ScIT. 544 vizualizari Intra in discutie Taguridrona, nou nascut, unicef, vaccin, vanuatu shortlinkhttp://crct.ro/ntMO

Dronele au evoluat într-un ritm alert în ultimii câţiva ani, de la simple jucării cu telecomandă, la aparate sofisticate care pot realiza filmări în aer sau sub apă. Desigur, cercetătorii întotdeauna caută noi metode prin care dronele operate de la distanţă să uşureze viaţa oamenilor, iar cea mai recentă reuşită a fost înregistrată de curând, când o dronă a livrat un vaccin pentru un copil de o lună, care locuieşte într-una dintre cele mai greu accesibile zone din Vanuatu, pe o insulă fără drumuri sau electricitate, scrie go4it.ro.

Ministerul Sănătăţii din Vanuatu, alături de UNICEF au contractat compania australiană Swoop Aero pentru a realiza o această livrare istorică, care cu siguranţă va da startul unei noi ramuri ale industriei medicale: transportul de medicamente cu ajutorul dronelor în zonele greu accesibile. Întrucât Vanuatu este o ţară compusă din multe insule stâncoase, singurele metode prin care poţi ajunge în anumite locuri sunt bărcile şi apoi mersul pe jos până la destinaţie.

 

Vaccinurile şi multe alte medicamente trebuie să fie păstrate la temperaturi scăzute, deci transportarea lor este dificilă şi trebuie realizată rapid. Cu ajutorul unei drone, călătoria de aproximativ 40 de kilometri care a fost necesară acestei livrări între Dillon’s Bay şi Cook’s Bay a fost mult mai simplă, iar la destinaţie, asistentul medical Miriam Nampil care a călătorit acolo pe apă a putut administra imediat vaccinul noului născut.

 

 

UNICEF spune că oficialii Vanuatu sunt interesaţi de astfel de tehnologii atât pentru transportul de vaccinuri, cât şi de alte tipuri de medicamente, în zonele mai retrase ale ţării, care ar putea ajunge foarte greu pe drumurile convenţionale, mai notează go4it.ro.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.