Reteaua Corect

Planul NASA pentru când vom descoperi viață extraterestră

Scris de newsreporter in 30 octombrie 2021 la 11:08, in ScIT. 757 vizualizari Intra in discutie Taguriextraterestri, nasa, plan shortlinkhttp://crct.ro/nyDP

Cum ar putea arăta viața extraterestră pe care (dacă) o vom descoperi pentru prima dată? Va fi simplă sau avansată? O vom putea recunoaște dacă este foarte diferită de noi? NASA propune comunității științifice globale un plan unitar de acțiune pentru toate scenariile legate de acest subiect într-o lucrare publicată în revista Nature, scrie Hotews.

„În mod realist, generația noastră ar putea fi cea care descoperă viață dincolo de Pământ. Cu acest privilegiu vin și responsabilități”, afirmă autorii. Aceștia sugerează adoptarea unei scări numite CoLD (Confidence of Life Detection) pentru a ne asigura că am descoperit fără echivoc viață extraterestră.

NASA propune ca Nivelul 1 să fie detectarea unui semnal care ar putea fi de natură biologică. Următorul pas este excluderea oricărei contaminări de origine umană sau de pe Pământ. Nivelurile 3 și 4 vizează confirmarea naturii biologice a evenimentului pentru a exclude procesele chimice care nu au legătură cu viața. Nivelul 5 ar fi atins când un al doilea semnal biologic independent ar fi detectat.

Cercetătorii agenției aerospațiale americane propun ca penultimul pas să fie bifat când toate celelalte ipoteze alternative anunțate după prima detectare sunt excluse. În sfârșit, nivelul 7 ar presupune o confirmare independentă a altor comportamente de natură biologică.

Aplicarea acestui sistem unor exemple faimoase de alarme false privind detectarea vieții extraterestre poate ajuta la punerea lor în context. Notoriul meteorit marțian ALH84001, care a devenit o senzație la nivel mondial în 1996 după ce un grup de cercetători a anunțat că a descoperit bacterii fosilizate în interiorul său, nu ar trece de Nivelul 3 în modelul propus acum de NASA, scrie IFL Science.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.