Reteaua Corect

Piaţa de telefoane mobile s-a prăbuşit

Scris de newsreporter in 01 octombrie 2017 la 10:18, in ScIT. 508 vizualizari Intra in discutie TaguriFred Wangfei, huawei, piata, prabusit, stagnare, telefoane mobile, vanzari shortlinkhttp://crct.ro/nrBj

Ratele record de creştere a vânzărilor de telefoane mobile, de câteva zeci de procente, au devenit istorie şi sunt la un pas să fie înlocuite de stagnare, conform datelor colectate de companiile de cercetare a pieţei, citate de reprezentanţii subsidiarei locale a gigantului chinez Huawei, al doilea jucător de pe piaţa locală de mobile, scrie Ziarul Financiar.

Vânzările de telefoane mobile „au crescut cu doar 2% în primele 8 luni, nu a fost un context foarte favorabil“, a declarat Fred Wangfei, directorul diviziei consumer a Huawei în România. Nu mai departe de primul semestru al anului trecut vânzările de smartphone-uri din România crescuseră cu aproape 30%, spre exemplu.

Totuşi, dacă la nivel de piaţă vânzările au fost la un pas de stagnare, evoluţiile jucătorilor au fost diferite. Huawei, spre exemplu, a înregistrat o creştere de 50% a numărului de unităţi vândute, consolidându-şi astfel poziţia a doua pe piaţă, cel mai probabil în dauna jucătorului local Allview din Braşov, care nu a mai publicat date privind numărul de mobile comercializate. Allview a fost în trecut al doilea jucător de pe piaţa de mobile după numărul de unităţi comercializate, după Samsung, care domină autoritar industria, cu o cotă de aproape 50%.

Pe de altă parte dacă numărul de telefoane vândute a fost aproape de stagnare, preţul mediu al terminalelor a avansat cu peste 10%.

„Preţul mediu de vânzare al telefoanelor mobile a crescut la nivelul întregii pieţe cu 14%, în timp ce în cazul Huawei creşterea a fost de 25%“, a spus Wangfei.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.