Reteaua Corect

ONU dezvăluie care este alimentul VIITORULUI

Scris de newsreporter in 05 decembrie 2017 la 11:11, in ScIT. 531 vizualizari Intra in discutie Taguricactus, chumbo, FAO, onu, Opuntia ficus-indica, planta viitorului shortlinkhttp://crct.ro/nrUT

Organizaţia ONU pentru alimentaţie şi agricultură (FAO) a publicat joi o pledoarie pentru cactus şi în special pentru Opuntia ficus-indica sau chumbo, o plantă a viitorului preţioasă pentru alimentaţie şi hrănirea vitelor, relatează AFP, potrivit Știripesurse.ro.

"În condiţiile în care majoritatea cactuşilor nu sunt comestibili, speciile Opuntia au multe de oferit, în special dacă sunt tratate ca o cultură şi nu ca o buruiană", a explicat FAO într-un comunicat la finalul unor cercetări efectuate de numeroşi experţi.

Accentul este pus în special pe subspecia Opuntia ficus-indica, a cărui anduranţă poate fi salvatoare. 

Astfel, cu prilejul secetei care a lovit sudul Madagascarului în 2015, "cactusul s-a dovedit a fi o sursă esenţială de hrană, furaje şi apă pentru populaţiile locale şi animalele lor". 

În sprijinul afirmaţiilor sale, agenţia ONU a publicat o carte cu informaţii despre Opuntia ficus-indica, însoţită de ponturi "privind cel mai bun mod de a exploata calităţile culinare ale plantei", care este deja gătită în Mexic, dar şi în Sicilia. 

Din cauza secetei, a creşterii temperaturilor şi a degradării solurilor, cultura chumbo câştigă teren puţin câte puţin.

În Mexic, unde a apărut specia, consumul de chumbo a atins 6,4 kg pe an pe cap de locuitor. Brazilia are şi ea peste 500.000 de hectare cultivate cu cactus, în principal pentru furaje, dar planta este cultivată şi în Africa de Nord şi în Etiopia. 

Pe lângă faptul că este o sursă de hrană, chumbo stochează apa în ramurile sale, ceea ce o face să fie, potrivit FAO, "un puţ botanic capabil să furnizeze până la 180 de tone de apă la hectar, respectiv suficient pentru adăparea a cinci vaci adulte" în caz de secetă. 

Iar avantajele nu se opresc aici: cactusul ameliorează calitatea solurilor, favorizează culturile de cereale şi ar putea chiar, potrivit cercetărilor preliminare, să limiteze emisiile de gaze cu efect de seră reducând cantitatea de metan eliminată de rumegătoare atunci când este integrat în alimentaţia lor. 

Planta are totuşi o serie de limite. Ea nu suportă frigul, care îi poate provoca pagube ireversibile, şi nu iubeşte nici căldurile foarte puternice. Începând de la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, creşterea plantei începe să încetinească.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.