Reteaua Corect

Oceanele lumii s-au încălzit brusc și nimeni nu știe exact de ce

Scris de newsreporter in 29 aprilie 2023 la 11:28, in ScIT. 514 vizualizari Intra in discutie Taguriincalzit, ocean, temperatura shortlinkhttp://crct.ro/nBeX

Apele oceanelor lumii s-au încălzit brusc în ultimele săptămâni, peste limita considerată normală, și nimeni nu prea știe să explice de ce. Mai exact, temperaturile au sărit cu 0,36 grade Fahrenheit într-un timp relativ scurt. Poate părea o diferență infimă de temperatură, însă pentru oceanografi este uriașă, scrie HotNews.

O ipoteză ar fi că toată creșterea asta de temperatură ar fi legată de fenomenul El Nino, însă nu toți specialiștii sunt de acord cu treaba asta. În primul rând, El Nino este un fenomen care se manifestă, da, prin creșterea temperaturii apelor oceanice. Dar el se manifestă în zona tropicală sudică. În cazul de față vorbim de un fenomen global. Iar creșterile de temperatură s-au manifestat peste tot, inclusiv prin apele din jurul Alaskăi sau Europei.

Niște cercetători de la Universitatea din Colorado au stat și au analizat toate anomaliile care au vizat temperatura globală a oceanelor, pentru a observa dacă găsesc vreo informație de care să lege actualul fenomen. Au descoperit că totul a început pe linia Ecuatorului, atât în Oceanul Pacific, cât și în cel Indian. Iar în zona asta, creșterea a fost dublă față de restul planetei. Mai mult, s-a petrecut în doar 10-14 zile. Dacă vreți o comparație, ar fi echivalentul a sute de milioane de bombe de la Hiroshima.

Zic specialiștii ăia americani că, din moment ce încălzirea s-a manifestat și în Oceanul Indian, s-ar putea să avem o schimbare majoră în ceea ce privește fenomenul El Nino, iar de acum încolo să fie unul mult mai puternic decât știam noi.

În plus, totul ar fi plecat de la valurile de căldură din ultimii ani. Oceanele, pur și simplu, au înmagazinat căldura. Acum o eliberează. Iar ceea ce vedem noi în prezent ar fi doar preludiul la ce va să vină. Hai că nu e bine deloc!

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.