Reteaua Corect

Oamenii nu ar fi singuri în Univers: cum cred doi oameni de știință că arată rasele extraterestre

Scris de newsreporter in 26 iunie 2022 la 11:33, in ScIT. 425 vizualizari Intra in discutie Taguriextraterestrii, startrek, Univers shortlinkhttp://crct.ro/nzMQ

Se crede că, în viitor, ființele umane ar putea reuși să călătorească prin spațiu, pe alte planete, și poate să întâlnească și alte forme de viață umanoide, scrie Playtech.

Acest lucru ar putea suna de necrezut pentru unii, totuși, un astrobiolog de la Universitatea din Cambridge a declarat că acest scenariu ar putea fi mai realist decât ai crede. Revista BBC Science Focus i-a luat un interviu lui Simon Conway Morris, în care omul de știință a declarat că această evoluție a oamenilor ar fi putut avea loc în mod similar în alte lumi din univers. Teoria lui Simon este derivată din evoluția convergentă.

Teoria afirmă, în esență, că evoluția omenirii face parte dintr-o lege a naturii și este foarte probabil să se întâmple, în mod similar, și în alte lumi. Deci, teoretic, ai putea vedea umanoizii albaștri și verzi, ca în Star Trek, în curând.

 

Simon Morris nu este singurul care susține o astfel de teorie: un coleg îi împărtășește ideile

Simon Morris nu este singurul om de la Universitatea din Cambridge care crede că viața extraterestră ar fi evoluat similar cu cea a oamenilor. Arik Kershenbaum a scris o carte întreagă despre acest concept al evoluției extratereștrilor, spre exemplu. El a explicat că evoluția a fost „mecanismul explicativ” pentru viața prezentă peste tot în Univers.

Kershenbaum a adăugat că extratereștrii nu ar avea interese și culturi similare cu noi, totuși. În plus, chiar și extratereștrii care dispun de cunoștințe tehnologice mult mai stufoase decât cele ale oamenilor, ar fi provenit dintr-o „specie pre-tehnologică”.

Ce-i drept, în lipsa unor informații concrete, aceste teorii rămân exact ceea ce sunt: simple teorii. Cu toate astea, există marea posibilitate ca cei doi savanți să fi nimerit măcar o parte din adevăr. Trebuie să ținem, totuși, seamă că, până la „first contact” probabil că mai avem de așteptat, existând șansa infimă ca el să se petreacă pe timpul vieții noaste.

 

Playtech

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.