Reteaua Corect

O prezentare video piratată pare să dezvăluie planurile spațiale ale Chinei (VIDEO)

Scris de newsreporter in 31 octombrie 2023 la 10:49, in ScIT. 453 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, planuri spatiale, video shortlinkhttp://crct.ro/nC8o

Programul spațial al Chinei a atras de multe ori atenția internațională în ultimii ani. De la lansarea stației spațiale proprii, Tiangong, la intenția declarată de a construi o bază permanentă pe Lună împreună cu cei de la Roscomos, agenția spațială rusă, CNSA (Agenția Spațială Națională a Chinei) s-a aflat adesea pe prima pagină a ziarelor de pretutindeni, scrie HotNews.

Însă, în ciuda tuturor intențiilor de explorare spațială, programul chinez a fost unul marcat de secretomanie. În principiu, cam tot ce se știe despre el vine din declarațiile și știrile oficiale sau din clipuri care, în marea lor majoritate, apar în spațiul public sub atenta observație a organismelor de control al presei.

Acesta pare a fi și cazul unui clip încărcat pe You Tube, care arată ceea ce pare a fi o prezentare video a planurilor spațiale ale Chinei.

 

Clipul arată proiectul unei viitoare baze modulare care urmează să fie amplasată pe orbita Lunii, misiuni robotizate de explorare a suprafeței selenare în căutarea resurselor, rovere lunare, facilități pentru producerea energiei precum și camere speciale în care vor fi cultivate plantele care să asigure hrana taikonauților.

De asemenea, arată planul a ceea ce ar urma să fie o bază permanentă amplasată într-un tunel de lavă, proiect despre care am mai scris aici pe HotNews. Ceea ce este și mai interesant, este că în clip se specifică faptul că acești pași sunt doar primii către ceea ce ar însemna viitoarea explorare și colonizare a planetei Marte.

Chiar dacă este vorba de o prezentare de doar câteva minute, aceasta oferă unele dintre cele mai detaliate imagini din ceea ce își propune China în viitorul apropiat. Mai trebuie subliniat și că, în ciuda câtorva mici diferențe, programul spațial chinez seamănă izbitor cu programul Artemis al celor de la NASA care își propune colonizarea Lunii cam în aceiași pași.

Originea și autenticitatea clipului sunt neclare deocamdată, subliniază cei de la Universe Today, însă pare autentic și confirmă tot ceea ce se știa până acum despre programul spațial chinez.

Video pe HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.