Reteaua Corect

O nouă „poartă către iad” a apărut în Siberia

Scris de newsreporter in 10 septembrie 2020 la 11:35, in ScIT. 628 vizualizari Intra in discutie Taguricrater, metan, siberia shortlinkhttp://crct.ro/nwE1

O explozie despre care se crede că a fost cauzată de gaze subterane eliberate din cauza schimbărilor climatice a deschis o gaură masivă în pământul din Arctica Rusă, relatează Moscow Times, potrivit Hotnews.ro.

Oamenii de știință ruși au descoperit craterul de 50 de metri în luna iulie în timpul unei expediții în Peninsula Yamal de deasupra Cercului Arctic, denumindu-l „Craterul 17” întrucât 16 situri similare au fost descoperite în nord-vestul extrem al Siberiei de la observarea inițială a fenomenului în 2014.

„Făcea zgomote. Parcă era ceva în viață”, a declarat despre pentru New York Times Evgeni Chuvilin, unul dintre cei mai reputați experți în permafrost ai Rusiei, acesta făcând parte din expediția care a descoperit Craterul 17.

Cercetătorii cred că acest tip de cratere se formează când pământul înghețat timp de perioade îndelungate, cunoscut sub denumirea de permafrost, începe să se topească, provocând eliberarea de gaz metan. Metanul crează umflături în pământ care în cele din urmă explodează lăsând în urma craterele uriașe.

Potrivit NYT, în prezent există două teorii cu privire la cauzele creșterii presiunii suficient de mult încât să producă o astfel de explozie: revenirea la starea gazoasă a metanului înghețat la mari adâncimi sau eliberarea depozitelor de metan datorită topirii permafrostului de la suprafața pământului.

Metanul din pământ se comportă ca „o sticlă de șampanie” când îi sare dopul, afirmă Chuvilin, cercetătorul rus precizând că exploziile de acest tip ar putea fi caracteristice doar nordului extrem al vestului Siberiei întrucât astfel de cratere nu au fost descoperite altundeva în Siberia sau zonele Arctice ale Canadei sau Alaskăi, regiuni de asemenea afectate de schimbările climatice.

Video pe Hotnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.