Reteaua Corect

O nouă insectă a fost descoperită recent în România

Scris de newsreporter in 09 februarie 2023 la 11:41, in ScIT. 658 vizualizari Intra in discutie Tagurigândac, iasi, noua specie, românia shortlinkhttp://crct.ro/nARJ

Pe măsură ce trece timpul, noi și noi animale și insecte sunt descoperite de oamenii de știință, în întreaga lume, scrie Playtech.

Acest lucru se aplică și în articolul acesta, în care te anunțăm că cercetătorii români au descoperit o nouă specie de gândac, după cum vei afla în cele ce urmează.

„Noua specie de gândac a fost identificată pentru prima oară pe teritoriul ţării noastre, în cadrul Rezervaţiei de Dune Marine de la Agigea, în toamna anului 2021. De atunci şi până acum au fost efectuate numeroase căutări pentru a identifica mai multe exemplare ale speciei, însă fără succes, deocamdată.

 

Acest fapt se datorează modului de viaţă ascuns şi aproape în totalitate necunoscut al acestei specii de insectă, biologia acesteia reprezentând o necunoscută pentru entomologii din întreaga lume”, au declarat cercetătorii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași, despre noua specie de gândac, potrivit ziaruldeiasi.ro.

specie-noua-gandaciGândacul descoperit recent de oamenii de știință români / Foto: preluare ziaruldeiasi.ro

Ce are special această nouă specie de gândaci

Procas picipes steveni, așa cum a fost denumit noul gândac descoperit, face parte din ordinul Coleoptera, adică gândaci clasici, cu alte cuvinte, însă noua descoperire nu trebuie confundată cu gândacul de bucătărie, ea făcând parte dintr-un ordin totalmente separat, numit Blattodea.

„Caracteristic acestei familii de gândaci este trompa lungă, care la unele specii depăşeşte cu mult lungimea întregului corp. Trăieşte în zone stepice, deschise, şi cel mai probabil e activă noaptea (ca restul speciilor înrudiţi). Nu se ştie dacă zboară, fiind o specie care trăieşte mai mult la nivelul solului, cu toate că are aripi membranoase funcţionale.

 

Este fitofagă (se hrăneşte cu plante), dar nu se cunosc speciile pe care le preferă. Astfel, biologia speciei este în general învăluită în mister, aşteptând să fie desluşită de către oamenii de ştiinţă. În Europa, specia este prezentă în Moldova, Bulgaria, Ucraina şi acum, şi în România”, au mai explicat aceştia, conform sursei citate anterior.

Playtech

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.