Reteaua Corect

O companie vrea să construiască sateliţi care construiesc alţi sateliţi

Scris de newsreporter in 21 octombrie 2019 la 09:39, in ScIT. 224 vizualizari Intra in discutie TaguriArchinaut One, companie, imprimante 3d, made in space, sateliti shortlinkhttp://crct.ro/nv9G

Sateliţii ar putea fi construiţi pe viitor direct în spaţiu, cu ajutorul unor sisteme automatizate şi imprimate 3D, scoţând din ecuaţie necesitatea lansării lor la bordul unor rachete şi deschizând drumul unor inovaţii care nu ar fi posibile în urma construirii pe Pământ, scrie News.ro.

Made In Space, o companie americană cu 80 de angajaţii specializată în inginerie şi fabricarea de imprimante tridimensionale pentru utilizare în microgravitaţie, va lansa peste trei ani primii sateliţi cu funcţii automatizate de construcţie.

Departe de a fi un proces simplu, construirea în spaţiu a sateliţilor are numeroase avantaje. Cel mai important dintre aceste este că inginerii sunt acum preocupaţi doar de construcţia pentru spaţiu. Aceştia nu mai trebuie să se gândească la condiţiile de pe Pământ şi la transportul pe orbită.

Iar asta le dă inginerilor libertatea de a inova, fără a se teme că satelitul s-ar putea face bucăţi în timp ce se află ataşat la racheta care-l transportă în spaţiu.

În plus, companiile din business-urile cu sateliţi nu mai trebuie să plătească pentru transportul acestora pe orbită.

Archinaut One este numele ales de Made In Space pentru acest proiect, care presupune lansarea primilor sateliţi ce pot construi alţi sateliţi (şi nu doar sateliţi) direct în spaţiu. Compania a primit pentru acest proiect o finanţare de 73,7 milioane de dolari de la NASA.

Platforma de construcţie din spaţiu va folosi energia generată de panouri solare lungi de 10 metri. Acestea vor produce de 5 ori mai multă energie decât panourile actuale.

Printre cei interesaţi de acest tip de sateliţi se vor număr companii precum SpaceX şi Amazon, care vor să construiască reţele vaste de sateliţi care să furnizeze internet pentru cea mai mare parte a planetei.

Made In Space nu este la prima aventură de acest gen în spaţiu. Compania americană şi-a pus deja imprimantele 3D în slujba Staţiei Spaţiale Internaţionale, pentru care a construit mai multe tipuri de echipamente.

Aceeaşi companie urmează să construiască în spaţiu un nou tip de fibră optică, care va depăşi cu mult performanţele fibrelor actuale. Pentru aceasta, Made In Space va folosi deşeuri de polimer reciclate, colectate chiar de pe Staţia Spaţială Internaţională.

 

Articol preluat de pe News.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.