Reteaua Corect

Nouă gaură de ozon gigantică descoperită în atmosferă

Un nou studiu condus de către profesorul Qing-Bin Lu de la Universitatea Waterloo din Ontario, Canada și publicat în revista AIP Advances pe 5 iulie 2022, a descoperit în mod neașteptat un fenomen înspăimântător pentru omenire. Expertul a găsit o noua gaură gigantică în atmosfera Pământului, de 7 ori mai mare decât cea de deasupra Antarcticii, care ar putea afecta 50% din populația lumii, relatează Ziare.com.

Gaură colosală de ozon descoperită, neștiută până acum, a fost identificată în atmosfera superioară a Pământului, pe aproape întreaga regiune tropicală, potrivit Independent.

Gaura reprezintă un gol care apare pe tot parcursul anului în stratul de ozon al planetei noastre și este de 7 ori mai mare decât cea mai cunoscută de până acum din Antarctica, care se deschide în fiecare an, primăvara.

Profesorul Qing-Bin Lu, om de știință de la Universitatea Waterloo din Ontario, Canada, a spus că, potrivit cercetărilor sale, gaura de ozon este deja prezentă de mai bine de 30 de ani și acoperă o zonă atât de mare încât jumătate din populația lumii ar putea fi afectată.

”Spre deosebire de gaura de ozon din Antarctica, care apare în sezonul de primăvară, gaura de ozon tropicală apare în toate anotimpurile începând din anii ’80, iar aria sa este de aproximativ șapte ori mai mare”, a spus profesorul.

”Această gaură de ozon ar putea cauza îngrijorare globală, deoarece poate cauza creșteri ale radiațiilor UV (ultraviolete ale Soarelui) la nivelul solului și riscurile asociate de cancer de piele și cataracte (la ochi), precum și alte efecte negative asupra sănătății și ecosistemelor din regiunile tropicale”, a explicat Qing-Bin.

El a spus că există ”rapoarte preliminare care arată că nivelurile epuizate ale stratului de ozon din regiunile ecuatoriale pun deja în pericol populații mari de aici, iar radiația UV asociată care ajunge în regiuni a fost mult mai mare decât se aștepta”.

Profesorul a adăugat că ”nu era de așteptat să existe nicio gaură de ozon în regiunea tropicală. În al doilea rând, spre deosebire de găurile de ozon din Antarctica și Arctica, care sunt sezoniere, aceasta este în esență neschimbată de-a lungul anotimpurilor, și prin urmare, este invizibilă în datele observate inițial”.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.