Reteaua Corect

Nostradamus era inca printre noi in 1982?

Se pare ca da. Si se pare ca locuia in Statele Unite si lucra pentru Fundatia Nationala pentru Stiinta. Fie aceste enunturi sunt adevarate, fie cei care au realizat, in anul 1982, studiul “Teletex si videotex in Statele Unite” au avut o intuitie si o viziune de invidiat, demne de a fi comparate cu revelatiile celebrului profet. In plus, previziunile lor au fost scrise intr-un stil extrem de clar si nu in catrene, scutindu-ne de eforul de a incerca sa le interpretam in diverse moduri.

Sursa imagine: YouTube

Pe 14 iunie 1982, The New York Times a publicat concluziile acestui studiu, care prezicea aparitia si impactul Internetului asupra vietii americanilor. Studiul, deosebit de receptiv la schimbarile pe care avansul tehnologiei le poate aduce pentru omenire si nu doar pentru cetatenii Statelor Unite, arata ca, pana la sfarsitul secolului XX, tehnologia va transforma drastic viata oamenilor in toate domeniile ei: familie, afaceri, invatamant, politica. Noile sisteme de informare – numite in studiu teletex si videotex – vor avea un efect extrem de profund asupra stilului de viata.

Studiul s-a concentrat asupra aparitiei unei industrii noi, nascuta din imbinarea a doua tehnologii mai vechi, comunicatiile si computerele. Adica, asa cum vedem in zilele noastre, comunicare cu ajutorul computerului. Comunicarea fara de care acum ne-ar fi extrem de greu sa supravietuim si care si-a facut loc in viata noastra, devenind indispensabila.

Noul sistem de comunicare va facilita multe din activitatile pe care oamenii le desfasora, spune studiul. Odata intrat in circuit, acest sistem va modifica radical existenta oamenilor. Ei vor putea sa aleaga informatia care le parvine – informatie extrem de stufoasa, am putea sa spunem astazi. Vor putea sa-si creeze propriile ziare – aveau oare cercetatorii in gand chiar si blogurile? Vor putea sa lucreze de acasa, sa-si conduca afacerile de acasa, sa isi faca cumparaturile de acasa.

Pe langa toate astea, extrem de interesant pentru noi acum, intr-o era in care prezenta retelelor de socializare a devenit un element aproape imperativ pentru viata fiecaruia, studiul prezice ca oamenii vor putea socializa de acasa, modificand, in acest fel, si modul in care se creeaza grupurile sociale, ele nemaifiind caracterizate de varsta sau de nivelul social, ci de interesele comune care leaga oamenii intre ei.

In ceea ce priveste politica Statelor Unite, studiul arata ca este posibil sa se renunte in viitor la sistemul bipartid, aparand multe alte grupari, poate sute, pe care oamenii – uniti, cu ajutorul Internetului, de idealuri comune - vor dori sa le sustina. Evident, nu stim ce ne mai rezerva viitorul.

Studiul atrage atentia asupra efectelor secundare negative si asupra pericolelor pe care le aduce cu el noul mod de comunicare. Cele de care, de altfel, chiar suntem afectati in prezent. In primul rand, riscul de crestere masiva a modalitatilor si a zonelor de manipulare si control. Politice si economice, in special. Apoi o invadare fara precedent a intimitatii individului. Eliminarea granitelor dintre casa si serviciu, in cazul lucrului de acasa, va ridica o problema destul de grava, prin cresterea numarului de ore dedicate muncii.

Pe langa acest studiu uimitor de precis in predictiile sale, daca ne intoarcem inca ceva ani in timp, mai exact in 1967, vom descoperi un alt “glob de cristal” si anume un scurt metraj realizat de Philco-Ford Corporation despre cum va arata anul 1999. Puteti vedea, mai jos, o parte din filmul “1999 A.D.”, care prezinta si deci prezice ca, de acasa, cu ajutorul computerului, oamenii vor putea face cumparaturi, vor putea sa monitorizeze ceea ce se intampla in propria casa tot prin intermediul calculatorului si a camerelor de luat vederi, vor putea face plati electronice si vor putea comunica instant in scris.

In loc de incheiere, pot sa va spun ca am scris cele de mai sus de la locul meu de munca, mai exact de acasa, in timp ce am deschisa pagina de Facebook, cea de Twitter si un ziar electronic, pentru a fi in permanenta la curent cu ce se intampla cu prietenii mei si in lume, in timp ce citesc pe diagonala un articol extrem de interesant al unei persoane pe care nu o cunosc dar care este in lista mea de prieteni de pe una din retelele de socializare. Ca sa nu va mai spun ca stau cu castile pe urechi, in caz ca ma suna pe Skype vreun prieten sau vreun coleg.

1999 A.D.

1967 - scurt metraj despre modul de viata al unei familii in anul 1999

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.