Reteaua Corect

Noi sunete de pe Marte - Cum se aude laserul cu care Perseverance analizează rocile

Scris de newsreporter in 11 martie 2021 la 12:12, in ScIT. 474 vizualizari Intra in discutie Tagurilaser, marte, perseverence, sunet shortlinkhttp://crct.ro/nxvN

Perseverance a trimis noi sunete de pe Marte, de data aceasta fiind vorba de sunetul sacadat al laserului care funcționează bine și începe să analizeze rocile de pe planeta care se află acum la peste 230 milioane km. Laserul super high-tech va pulveriza părți din roci marțiene pentru a studia compoziția din vaporii ce rezultă după operațiune, scrie HotNews.

Cercetătorii spun că este primul sunet de laser pe care îl auzim de pe o altă planetă, iar sunetul sacadat, dar foarte clar se datorează microfonului performant.

La scurt timp după ce roverul a amartizat cu succes, roverul a trimis sunete cu vântul de pe Marte, iar sunetele de acum sunt înregistrate de un al doilea microfon. Echipa de la sol discută despre posibilitatea de a folosi simultan cele două microfoane, pentru a trimite sunete stereo de pe Marte.

Recent, roverul care cântărește peste o tonă a făcut primele mișcări pe Marte, iar acest laser este unul dintre cele șapte instrumente științifice cu care este echipat.

Roverul Perseverance, care a ajuns recent cu bine pe Marte, poate fora până la 8,5 cm și are cele mai avansate instrumente științifice cu care oamenii au încercat vreodată să caute urme de viață pe Marte.

Astfel, roverul are cele mai performante sisteme de căutare a vieții trimise de oameni pe o altă planetă, fiind vorba de un super laborator de astrobiologie. Perseverance caută urme de viață de Marte, iar Jezero Crater este un loc extrem de atrăgător fiindcă se crede că acolo au fost un lac și o deltă cu apă lichidă, acum peste trei miliarde de ani.

Roverul are un laser și un spectrometru pentru a detecta minerale și componente organice, dar are și un instrument de scanare cu raze X care va măsura componența și structura rocilor de pe fundul craterului. Echipa de la NASA a montat și camere cu super zoom care vor putea studia de la distanță structura rocilor, iar un laser va putea pulveriza părți din roci marțiene pentru a studia compoziția din vaporii ce rezultă după operațiune.

Roverul poate ținti diverse roci de la o distanță de 7 metri și va încerca să afle din ce sunt făcute aceste roci. Microfonul va ajuta la aflarea compoziție chimice a rocilor, fiindcă sunetele vor fi diferite în funcție de duritatea rocilor care sunt analizate.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.