Reteaua Corect

Neptun, în cel mai apropiat punct de Terra pentru anul acesta

Scris de newsreporter in 09 septembrie 2019 la 07:47, in ScIT. 28 vizualizari Intra in discutie Taguri2019, aproape, Neptun, soare, terra shortlinkhttp://crct.ro/nuXC

Neptun se va afla, marţi, la "opoziţie", respectiv în partea opusă Soarelui văzută de pe Pământ, însă cea mai îndepărtată planetă din Sistemul Solar va fi vizibilă doar cu ajutorul unor instrumente optice şi al unei hărţi a cerului, potrivit earthsky.org, scrie Mediafax, potrivit Hotnews.ro.

Pe 9 septembrie, Terra se va afla în cel mai apropiat punct de Neptun pentru anul acesta, iar, o zi mai târziu, cea mai îndepărtată planetă din Sistemul Solar se va afla la "opoziţie", adică la 180 de grade de Soare, privind de pe Pământ.
Cu alte cuvinte, pe 10 septembrie, Terra trece mai mult sau mai puţin între Neptun şi Soare, aşa cum se întâmplă în fiecare an.
În prezent, Neptun se află la o distanţă de aproximativ 4,3 miliarde de kilometri. Pentru oricare altă planetă din Sistemul Solar, "opoziţia" este un eveniment special, pentru că atunci respectivele corpuri cereşti strălucesc cel mai tare, privind de pe Terra. Neptun, însă, chiar şi la "opoziţie", are o lumină foarte slabă.
Planeta are o strălucire de cinci ori mai mică decât steaua cu cea mai slabă lumină care poate fi observată pe cer noaptea. Acesta este motivul pentru care este nevoie de un binoclu şi o hartă detaliată a cerului pentru a putea observa planeta Neptun, aflată în prezent în faţa constelaţiei Aquarius, în imediata vecinătate a stelei Phi Aquarii.
Phi Aquarii, deși cu o lumină palidă, este vizibilă noaptea cu ochiul liber. Pe 13 septembrie, Luna se va muta la sud de Neptun, iar amatorii trebuie să aștepte a doua jumătate a lunii septembrie pentru a putea observa planeta albăstruie pe cerul întunecat.
Neptun și Phi Aquarii se văd atât de apropiate pe cer în prezent încât ambele vor apărea în același câmp al unui binoclu.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.