Reteaua Corect

A început cartografierea habitatelor de la Marea Neagră şi a speciilor protejate

Scris de newsreporter in 03 septembrie 2022 la 13:06, in ScIT. 474 vizualizari Intra in discutie Taguricartografiere, habitat, marea neagra, specii protejate shortlinkhttp://crct.ro/nA71

O echipă de oameni de ştiinţă a început munca de cartografiere a distribuţiei habitatelor şi speciilor din ariile protejate ale părţii bulgare a Mării Negre. Studiul va fi desfăşurat în cadrul proiectului Natura 2000 din Regiunea Mării Negre. El implică studierea şi cartografierea distribuţiei tipurilor de habitate naturale, a habitatelor diferitelor specii şi a populaţiilor respectivelor specii, precum şi determinarea stării lor de conservare în ariile marine ale Bulgariei, a declarat miercuri Miroslav Kalugerov, şeful Directoratului Naţional pentru Protecţia Naturii din cadrul Ministerului Mediului şi al Apelor, relatează Știripesurse.

Principalul obiectiv al proiectului este finalizarea reţelei Natura 2000 în mediul maritim în concordanţă cu cerinţele Directivei Europene pentru conservarea habitatelor naturale şi a faunei şi florei sălbatice. Expertul a subliniat că aproximativ 35% din teritoriul Bulgariei se află sub incidenţa Natura 2000, dar doar 8% sunt arii în reţeaua din partea de mică adâncime a Mării Negre.

Kalugerov a evidenţiat că vor fi studiate şapte tipuri de habitate marine şi de coastă şi că acestea vor fi evaluate în cadrul implementării proiectului, inclusiv peşteri scufundate şi parţial scufundate, alte structuri subacvatice formate în urma activităţii gazelor naturale, estuare şi altele. El a specificat că unul dintre habitate este o rezervaţie ştiinţifică şi va fi studiat pentru a se determina dacă va fi protejat. O altă parte importantă a studiului se referă la conservarea celor două specii de cetacee din Marea Neagră, delfinul comun şi marsuinul. În cadrul studiului au fost incluse şi două specii de peşte.

În cadrul activităţilor de cercetare vor fi inventariate 17 arii protejate pentru conservarea habitatelor naturale şi a florei şi faunei sălbatice din ţară, printre care şi arii marine cuprinse între graniţe.

Costul total al proiectului este de 11.734.980 de leva, din care 9.974.733 de leva sunt asigurate de Fondul European Regional de Dezvoltare şi respectiv 1.760.247 de leva reprezintă cofinanţarea suportată de statul bulgar. Conform programului, toate activităţile trebuie încheiate până la data de 30 noiembrie 2023.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.