Reteaua Corect

Încărcarea cu adevărat wireless, demonstrată de Xiaomi

Scris de newsreporter in 01 februarie 2021 la 10:36, in ScIT. 727 vizualizari Intra in discutie Taguriincarcare wireless, Mi Air Charge, Xiaomi shortlinkhttp://crct.ro/nxk8

Când vine vorba de încărcare wireless, cei de la Xiaomi au fost dintotdeauna înaintea concurenței, iar acum, au dus conceptul la un cu totul alt nivel, scrie Playtech.ro.

Deși nu știm când va ajunge exact la publicul larg, soluția de încărcare cu adevărat wireless a celor de la Xiaomi este revoluționară, din mai multe puncte de vedere. Intitulată Mi Air Charge, aceasta îți încarcă telefonul la distanță de câțiva metri cu o viteză de 5W. Viteza este similară cu cea oferită de încărcătoarele cu fir de acum câțiva ani, de pe vremea când majoritatea terminalelor aveau un port microUSB.

Informația pe marginea noului salt tehnologic a fost obținută de cei de la XDA, împreună cu clipul de mai jos de câteva secunde. Chiar dacă se produc în continuare terminale care nu au parte de încărcare wireless prin inducție magnetică, la contact cu o placă sau suprafață, cei de la Xiaomi sunt optimiști că acesta este viitorul.

În teorie, au mai existat astfel de inițiative în trecut, primele, la nivel teoretic, au apărut în 2015. Energous WattUp este un exemplu din acea perioadă. Din păcate, nicio altă tentativă nu s-a reflectat într-un produs comercial sau măcar o demonstrație practică. Nici ceea ce oferă la această oră Xiaomi nu este neapărat o demonstrație, ci un teaser, dar măcar știm că tehnologia din spate include 17 patente noi.

În practică, tehnologia Xiaomi Mi Air Charge utilizează 144 de antene în stația de bază care oferă energia electrică în casă. Acele antene trimit unde cu o lățime de bandă milimetrică către un sistem de 14 antene incorporat în telefon.

Deși sună ca o fantezie desprinsă din viitor, Xiaomi insistă că ”nu este science-fiction”. În plus, va încărca mai multe dispozitive simultan, va trece prin obiecte fizice și va trimite energie electrică către tot felul de electronice mici din casă, de la ceasuri inteligente la boxe. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut și pe pagina de Twitter a chinezilor.

Video pe Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.