Reteaua Corect

NASA publică imagini nemaivăzute din sistemul nostru solar, realizate de telescopul James Webb

Scris de newsreporter in 15 iulie 2022 la 09:07, in ScIT. 510 vizualizari Intra in discutie Taguriimagini, James Webb, Jupiter, nasa, sistem solar shortlinkhttp://crct.ro/nzS1

NASA a publicat joi noapte noi imagini realizate de telescopul spațial James Webb. De data aceasta, instrumentele telescopului s-au focalizat mult mai aproape, asupra sistemului nostru solar: planeta Jupiter și una din lunile sale, Europa, relatează Digi24.

Fanii lui Jupiter vor recunoaște imediat câteva dintre elemenetele distinctive ale imensei planete gazoase în imaginile trimise de telescopul James Webb, notează NASA: benzile orizontale care acoperă planeta sau Marea Pată Roșie (Great Red Spot), o furtună îndeajuns de mare încât să înghită întregul Pământ. 

Lângă Jupiter, în stânga, se observă una dintre lunile sale, Europa. Însă, în funcție de filtrele folosite, se pot observa alte două luni ale planetei - Metis și Thebe -, precum și un inel asemănător celor care înconjoară planeta Saturn.

jupiter cu ineleAplicând filtrele potrivite, se poate observa că și Jupiter are inele asemănătoare planetei Saturn. Foto: NASA

„Împreună cu imaginile din Universul îndepărtat prezentate înainte (marți - n.r.), aceste imagini ale lui Jupiter demonstrează capacitatea telescopului James Webb de a observa de la cele mai îndepărtate galaxii până la planete din vecinătatea noastr cosmică, pe care le poți vedea cu ochiul liber din curte”, a declarat Bryan Holler, cercetător la Institutul Space Telescope Science din Baltimore.

Agenția spațială americană NASA a prezentat marți, în premieră, imagini realizate de telescopul spațial James Webb. Printre ele, stele pe moarte sau nebuloase unde se nasc stele, planete din afara sistemului nostru solar, a căror atmosferă conține apă, și un grup de galaxii strâns unite într-un dans cosmic.

Imaginile, care au lăsat cu gura căscată o lume întreagă, au fost explicate de astronomul Adrian Șonka de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, care a ajutat la înțelegerea detaliilor surprinse de James Webb.

Digi24

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.