Reteaua Corect

NASA oferă detalii despre asteroidul Bennu pe 11 octombrie

Scris de newsreporter in 27 septembrie 2023 la 10:57, in ScIT. 460 vizualizari Intra in discutie Taguri11 octombrie, Asteroidul Bennu, mostre, nasa shortlinkhttp://crct.ro/nBYm

NASA a început să desfacă pas cu pas capsula ce poartă eșantioane de roci și praf de pe asteroidul Bennu, aflat la 2 miliarde de km de Terra. Va dura destul de mult și totul va fi făcut minuțios. Primele rezultate ar trebui să fie anunțate pe 11 octombrie, scrie HotNews.

Capsula a ajuns cu bine pe Terra, în deșertul Utah, duminică, a fost dusă într-o cameră specială, sterilă, apoi a ajuns la Johnson Space Center, în Houston, unde este dezasamblată cu grijă.

Nu s-a ajuns încă la cutia de bază ce conține eșantioanele, dar pe ea s-a găsit praf negru și s-au găsit și resturi de rocă, probabil tot de pe asteroid.

Cele mai interesante analize vor fi făcute când va fi deschis containerul principal care conține undeva pe la 250 de grame de eșantioane de pe Bennu.

NASA a spus că a obținut „o comoară” prin aducerea cu succes a acestor mostre pe Terra și le va analiza pe îndelete, în deplină siguranță, pentru ca nimic să nu se piardă și pentru ca mostrele aduse atât de greu să nu fie contaminate de substanțe terestre.

Cei de la NASA au fost întrebați și dacă ar fi posibil să fie găsite forme de viață, iar răspunsul a fost un categoric NU, pentru că nimic nu ar supraviețui pe Bennu.

Este prima dată când americanii aduc mostre de pe un asteroid, doar japonezii reușind până acum asta, în două misiuni, în 2010 și 2020. O mare diferență este că a ajuns pe Terra o cantitate de câteva zeci de ori mai mare decât a adus misiunea niponă Hayabusa2, în 2020. Estimarea ar fi că sunt 250 de grame de roci, față de 5 grame, cât au adus niponii de pe Ryugu.

Pentru cercetători, aceste eșantioane sunt foarte valoroase, fiindcă vorbim despre material de peste 4,5 miliarde de ani vechime și asteroizii s-au transformat foarte puțin, așa că ne spun multe despre „cărămizile” de materie din care au luat naștere planetele.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.