Reteaua Corect

NASA intenționează să trimită un reactor nuclear pe Lună

Scris de newsreporter in 07 februarie 2024 la 10:19, in ScIT. 332 vizualizari Intra in discutie Taguriartemis, luna, nasa, reactor lunar shortlinkhttp://crct.ro/nCCQ

Pentru NASA, misiunea Artemis, prin care nu doar să ducă un nou echipaj uman pe Lună, ci să și creeze o bază permanentă acolo, este, în acest moment, o prioritate. O astfel de inițiativă vine însă la pachet cu numeroase provocări. Iar una dintre acestea este nevoie de energie a celor care vor ocupa baza selenară, scrie Hotnews.

NASA a anunțat încă din anul 2022 un parteneriat cu mai multe companii private, parteneriat care implică trei contracte a câte 5 milioane de dolari pentru a proiecta reactoare nucleare de mici dimensiuni. Unele care să poată fi transportate pe Lună și care să asigure energia bazei pentru un deceniu. Iar proiectul tocmai a trecut de această primă etapă de proiectare.

Inițiativa celor de la NASA se vrea una cu bătaie lungă, căci un astfel de reactor nuclear va fi folosit ca model pentru unul care urmează să fie transportat pe Marte.

De ce un reactor nuclear? Pentru că, în opinia specialiștilor NASA, acesta poate funcționa neîntrerupt, indiferent dacă primește lumină solară sau nu. El ar urma să fie plasat în zone care oricum fie primesc doar parțial, fie deloc, energie solară. Apoi, rezerve de gheață care să ofere atât un agent de răcire, cât și un moderator (în cazul acesta apa).

De subliniat faptul că NASA nu va folosi doar un reactor nuclear pentru a oferi energie bazei permanente. Sunt luate în calcul, de asemenea, tehnologii care să permită captarea energiei solare și care vor funcționa în paralel cu reactorul.

În acest moment, NASA a demarat deja faza a doua a proiectului, care va fi finalizată în 2025 și care va oferi reactorul nuclear. Cea de a treia etapă va fi aceea care va duce reactorul pe Lună. În funcție de rezultatele oferite de acesta, NASA va proiecta un altul care, așa cum subliniam, va fi transportat pe Marte.

Hotnews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.