Reteaua Corect

Motivul pentru care activitatea intelectuală este la fel de obositoare ca și munca

Scris de newsreporter in 01 octombrie 2023 la 09:35, in ScIT. 319 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBZk

nteresant: a fost descoperit motivul pentru care activitatea intelectuală este la fel de obositoare ca și munca fizică! Oamenii de știință de la Spitalul Universitar Pitié-Salpêtrière din Paris cred că au găsit motivul pentru care activitatea intelectuală este la fel de obositoare ca și munca fizică. Potrivit experților, activitatea cognitivă duce la modificări chimice în creier, informează Rador Radio România, scrie Știripesurse.

Oboseala mentală apare ca urmare a acumulării unei anumite substanțe chimice în regiunea de control a creierului, spun oamenii de știință. Această substanță, glutamatul, este prezentă în sistemul nervos central al mamiferelor și joacă un rol într-o varietate de procese precum învățarea, memoria și ciclul somnului.

Experiment

Pentru a-și confirma ipoteza, cercetătorii au efectuat un experiment. Participanții acestuia au fost rugați să îndeplinească timp de 6 ore diverse sarcini care necesită gândire. Jumătate au primit sarcini simple, iar jumătate au primit sarcini complexe. Drept rezultat, oamenii de știință au observat semne de oboseală numai în grupul care a efectuat activităţi complexe. Pentru a măsura modificările biochimice din creier, oamenii de știință au efectuat participanților o spectroscopie de rezonanță magnetică (MRS): aceasta a arătat că există o diferență chimică măsurabilă în nivelurile de glutamat între creierele participanților care îndeplineau sarcini dificile și ușoare. Potrivit cercetătorilor, acumularea de glutamat determină organismul să consume mai multe resurse pentru menținerea activității creierului, de aceea o persoană oboseşte mai tare. Autorii cercetării au mai indicat că, de departe, cea mai bună soluție pentru reducerea nivelului de glutamat este un somn bun.

 

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.