Reteaua Corect

Moment istoric: Sonda Parker a NASA, lansată cu succes într-o misiune spre Soare

Scris de newsreporter in 13 august 2018 la 10:05, in ScIT. 70 vizualizari Intra in discutie TaguriCape Canaveral, lansat, nasa, soare, sonda, sonda parker shortlinkhttp://crct.ro/nt8w

Sonda Parker a NASA, cel mai rapid obiect fabricat de om, care are ca misiune traversarea atmosferei Soarelui şi descoperirea secretelor furtunilor solare, a fost lansată cu succes duminică, de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida, SUA, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Sonda a fost lansată la bordul unei rachete Delta IV Heavy, duminică, la ora 07.31 GMT.

Lansarea a fost prevăzută iniţial pentru sâmbătă, dar a fost amânată din cauza unor probleme tehnice apărute cu puţin timp înainte de decolarea rachetei.

La o oră de la lansare, sonda s-a separat de rachetă, pentru a-şi continua odiseea spaţială.

De mărimea unui automobil, sonda Parker, care a costat 1,5 miliarde de dolari, este prima realizare umană care are ca scop traversarea coroanei solare, o parte din atmosfera Soarelui, care este de 300 de ori mai caldă decât suprafaţa acestei stele.

Sonda - care are la bord instrumente ştiinţifice capabile să reziste unor temperaturi de aproape 1.400 de grade Celsius - ar trebui să treacă la o distanţă de aproximativ 6,2 milioane de kilometri de suprafaţa Soarelui şi să traverseze de 24 de ori coroana solară în timpul misiunii sale care va dura şapte ani.

Specialiştii încearcă să înţeleagă de ce coroana este atât de caldă faţă de suprafaţa Soarelui şi motivul pentru care particulele energetice produc furtuni electromagnetice care pot perturba activitatea reţelei electrice de pe Terra. Sonda Parker ar trebui să îi ajute pe specialişti să prevadă momentul în care o astfel de perturbare ar avea loc.

Semn al interesului crescut pentru această misiune, Parker este singurul vehicul spaţial al NASA care poartă numele unui om de ştiinţă în viaţă, astrofizicianul Eugene Parker, în vârstă de 91 de ani. Acesta a fost primul care a dezvoltat teoria vânturilor solare supersonice, în 1958.

Instrumentele de la bordul sondei - obiectul cel mai rapid construit vreodată, având o viteză de 700.000 de kilometri pe oră - trebuie să măsoare, printre altele, particulele de înaltă energie şi fluctuaţiile magnetice şi să facă fotografii ale coroanei solare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.