Reteaua Corect

Misterul mecanismului Antikythera: Descoperirea momentului când a pornit

Scris de newsreporter in 15 aprilie 2022 la 10:30, in ScIT. 722 vizualizari Intra in discutie TaguriAntikythera, pornit shortlinkhttp://crct.ro/nzrV

O echipă de experți din Grecia a cercetat neobișnuitul mecanism Antikythera, descoperit în urmă cu mai bine de un secol în insula cu același nume din Marea Mediterană. Acum, ei susțin că au descifrat un mister legat de acest prim ”computer” realizat în lume, care ar fi ”pornit” pentru prima dată pe 22 decembrie 178 î.Hr, relatează Ziare.com.

De-a lungul anilor, cercetătorii au reunit cu minuțiozitate numeroasele fragmente ale mecanismului Antikythera, pentru a-și da seama cum a fost creat și în ce scopuri a fost el construit, cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, potrivit Live Science.

Există în prezent multe întrebări legate de acest misterios mecanism: Cine l-a creat? Unde au locuit cei care l-au realizat? De ce l-au construit și de la ce dată a pornit? Acum, o echipă de cercetători din Grecia, Aristeidis Voulgaris, Christophoros Mouratidis și Andreas Vossinakis au trimis o lucrare spre publicare în revista arXiv, în care susțin că potrivit descoperirilor lor, mecanismul Antikythera ar fi ”pornit” în data de 22 decembrie 178 î.Hr., adică cu mult înainte de nașterea lui Iisus Hristos.

Descoperire prețioasă în Biserica Sfântului Mormânt: Era cu adevărat uimitor în locul unde a fost răstignit Iisus Hristos

Aceasta este cea mai veche dată, care se bazează pe calculele efectuate pe mecanism. Experții susțin că o eclipsă de Soare din acea zi a durat peste 12 minute. În al doilea rând, a doua zi, pe 23 decembrie, a fost solstițiul de iarnă, o zi importantă pentru popoarele antice.

Cercetătorii greci notează că festivalul Isia, care o sărbătorea pe zeița egipteană Isis, a fost sărbătorită atât în Egipt, cât și în Grecia, în acea vreme.

În plus, fazele Lunii au început în 22 decembrie ale aceluiași an, au scris experții în lucrarea lor. Această combinație de evenimente a creat o ”coincidență foarte rară”, care ar face să fie ziua de început a mecanismului Antikythera, susțin cercetătorii.

Data de început ”ar trebuie să fie importantă și ușor de detectat”, a spus Aristeides Voulgaris, autorul principal al lucrării și liderul Proiectului FRAMe.

Această dată inițială de pornire a mecanismului misterios contează, deoarece este ziua pe care s-ar baza toate calculele ”primului calculator antic”. ”Pentru a utiliza un instrument de măsurare este nevoie de un punct de referință, înainte de procedura de măsurare”, au spus experții.

 Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.