Reteaua Corect

Mii de oameni au participat la un concert rock în Barcelona în cadrul unui studiu Covid

Scris de newsreporter in 29 martie 2021 la 08:46, in ScIT. 422 vizualizari Intra in discutie Taguribarcelona, concert, covid, pandemie, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nxB6

În plină pandemie, 5.000 de oameni au luat parte la un concert rock în Barcelona, într-un loc închis, pentru a se vedea cât de mare este rata de infectare cu Covid-19 la un eveniment e o asemenea amploare. Studiul s-a făcut cu respectarea unor reguli, cum ar fi testarea cu test antigen și purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată perioada desfășurării spectacolului., scrie Digi24.ro.

Imaginile din Palau Sant Jordi din Barcelona au fost surprinse sâmbătă seara și înfățișează mii de oameni prezenți la un concert al trupei rock spaniole Love of Lesbian, relatează Euronews.

Participanții au fost obligați să se supună unor măsuri de siguranță. Aceștia au primit măști pe care le-au purtat atât cât a durat spectacolul, iar înainte de concert au fost testați cu un test rapid, în vederea unui rezultat negativ.

Concertul din capitala catalană a reprezentat o analiză pe care autoritățile sanitare din Spania au făcut-o pentru a observa cât de eficiente sunt măsurile în vigoare. În toată țara, restricțiile epidemiologice prevăd limitarea adunărilor la cel mult patru persoane în spații închise. 

Un prim studiu a fost făcut cu participarea a 500 de persoane, în decembrie 2020

Spectacolul de sâmbătă a fost susținut de autoritățile locale și de experții Fundației Barcelona care lupta împotriva SIDA și a bolilor infecțioase. În urmă cu câteva luni, în decembrie anul trecut, un alt studiu de caz a fost realizat în jurul unui eveniment mai mic, cu participarea a doar 500 de persoane.

Rezultatele studiului preliminar au fost atunci îmbucurătoare și au arătat că pre-screeningul cu teste antigen și utilizarea măștilor faciale au reușit să prevină infectările cu Covid-19 în cadrul concertului, în ciuda faptului că nu au existat reguli de distanțare socială. Singura regulă a fost purtarea permanentă a măștii de protecție.  

Persoanelor cu boli de inimă, cancer sau celor care au fost în contact cu cineva infectat cu COVID-19 în ultimele săptămâni li s-a cerut să nu se înscrie la concertul cu 5.000 de persoane, mai scrie sursa citată. 

Deținătorii de bilete au putut alege între trei locații din Barcelona unde au putut să-și facă un test rapid sâmbătă dimineață, iar costul biletului a inclus testul și o mască de față de înaltă calitate, de purtat la eveniment.

Un pas spre organizarea de concerte și evenimente culturale fără pericolul infectării 

Organizatorii spun că este primul eveniment comercial de această dimensiune organizat în Europa în timpul pandemiei.

„Acesta este un alt mic pas către a putea organiza concerte și evenimente culturale în timpul pandemiei", a declarat dr. Boris Revollo, un medic implicat în studiu.

Participanții urmează să informeze organizatorii dacă s-au infectat sau nu, iar echipa de cercetare, condusă de medicul Boris Revollo, va analiza rata de infectare pentru cei 5.000 de oameni care au luat parte la concert și o va compara cu rata de infectare la nivel național. Specialiștii ar urma să stabilească în acest mod dacă există discrepanțe care să indice că rata de transmitere este mult mai mare la concert, acolo unde oamenii au stat înghesuiți într-un spațiu închis.

Digi24.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.