Reteaua Corect

Meta îi obligă pe politicieni să anunțe când folosesc inteligența artificială în reclame electorale

La anul, vom avea parte de primele alegeri care se întâmplă în era inteligenței artificiale. În acest sens, Facebook și Instagram au anunțat o nouă cerință conform căreia reclamele politice generate de AI vor trebui să fie marcate ca atare, scrie Playtech.ro.

Etichetele care indică faptul că o reclamă pentru un partid politic a fost generată de AI vor apărea pe conținutul cu regulile care intră în vigoare la 1 ianuarie și vor fi aplicate la nivel mondial.

 

Regulile sunt concepute astfel încât imaginile, videoclipurile sau sunetele potențial înșelătoare să fie etichetate corespunzător.

 

Creșterea uneltelor AI generative înseamnă acum că orice conținut realist poate fi creat de aproape oricine, oferind astfel unor oameni  rău intenționați oportunitatea de a genera dezinformare.

„Începând cu noul an, advertiserii care rulează reclame despre probleme sociale, alegeri și politică pe Meta vor trebui să dezvăluie dacă imaginea sau sunetul a fost creat sau modificat digital, inclusiv cu ajutorul AI, pentru a arăta persoane reale făcând sau spunând lucruri pe care nu le-au făcut sau spus”, a declarat Nick Clegg, președintele global al afacerilor Meta, într-o postare pe Threads, recent.

Modificările standard ale imaginilor, cum ar fi decuparea și corectarea culorilor, nu trebuie dezvăluite, dar imaginarea unor evenimente reale cu ajutorul AI este cu siguranță interzisă.

Microsoft a dezvăluit, la rândul său, o inițiativă pentru combaterea răspândirii știrilor false în anul crucial al alegerilor din 2024: o unealtă care permite campaniilor politice să introducă un filigran digital pe reclame.

De ce nu contează

În definitiv, aceasta este, fără dar și poate, o inițiativă lăudabilă. Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că cei mai ușor de manipulat cetățeni nu sunt întocmai cei mai abili într-ale tehnologiei, drept pentru care, cu sau fără avertismentul de rigoare, impus de Meta, s-ar putea să fie predispuși să creadă din oficiu informațiile.

Chiar și așa, dacă această măsură reușește să avertizeze măcar un votant din o sută, spre exemplu, tot trebuie să vedem asta ca un câștig, de vreme ce fiecare vor contează.

Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.