Reteaua Corect

Melatonina, noul tratament posibil pentru vindecarea de COVID-19

Scris de newsreporter in 17 noiembrie 2020 la 10:13, in ScIT. 1006 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, covid, melatonina, tratament shortlinkhttp://crct.ro/nwXu

O cercetare recentă arată că melatonina, hormon implicat, printre altele, în reglarea somnului, ar putea fi o opţiune pentru tratarea COVID-19, scriee Exquis.ro.

Melatonina este o substanţă chimică produsă de epifiză, o glandă mică aflată la baza creierului. Substanţa se găseşte şi sub formă de suplimente, acestea fiind prescrise, de pildă, celor care nu pot dormi bine. Organismul nostru secretă melatonină doar pe timpul nopţii. Punctul culminant al producţiei de melatonină este la mijlocul nopţii, iar apoi nivelul începe să scadă, producţia diminuându-se pe măsură ce apare lumina zilei. Cea mai mare cantitate de melatonină este secretată în primii ani de viaţă, după care scade, pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Potrivit webmd.com, hormonul, care reglează ritmul circadian al organismului și ciclul de somn-veghe, a fost asociat cu o probabilitate redusă cu 30% de infectare cu coronavirus.

”Este important de subliniat faptul că oamenii nu trebuie să ia melatonină fără să se consulte cu un doctor înainte” spune Feixiong Cheng, autorul acestei cercetări. Deși este entuziasmat de această descoperire, Feixiong Cheng a mărturisit că e nevoie de mai multe studii observaționale pentru a confirma beneficiul clinic al melatoninei asupra pacienților infectați cu COVID-19.

Pe baza datelor unor pacienți bolnavi de COVID-19, echipa care a realizat această cercetare a observat o legătură între folosirea melatoninei și un grad scăzut de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Cercetătorii s-au uitat în mod special la simptomele și cauzele morții pentru cei care au făcut o formă gravă de COVID-19 sau alte boli, cum ar fi sepsis și insuficiență respiratorie, pentru a vedea dacă din medicamentele deja existente pe piață Există vreunul care să fie de ajutor pentru cei bolnavi de COVID-19.

Per total, ei au determinat că bolile autominue, de plămâni și neurologice se aseamănă cel mai mult cu noul coronavirus. Cercetătorii au identificat 34 de potențiale medicamente care ar putea fi de ajutor, în fruntea acestei liste fiind melatonina.

Exquis.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.