Reteaua Corect

Marea Britanie: Regina Elisabeta a II-a a inaugurat Centrul național de securitate cibernetică

Regina Elisabeta a II-a a inaugurat marți Centrul național de securitate cibernetică al Marii Britanii dedicat protejării infrastructurii informatice a instituțiilor Regatului Unit în fața atacurilor cibernetice, scriu AFP și EFE, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: punctulcritic.ro

Regina în vârstă de 90 de ani a inaugurat Centrul avându-l alături pe prințul Philip, 95 de ani, și o parte a membrilor cabinetului britanic, printre care ministrul de finanțe, Philip Hammond.

''Atacurile cibernetice cu care ne confruntăm și-au sporit frecvența, gravitatea și gradul de complexitate'', conform lui Philip Hammond, care a indicat că în cele trei luni de monitorizare de până acum au fost înregistrate 188 de reacții de răspuns la atacuri informatice.

Centrul este doar un element din strategia guvernului de 1,9 miliarde de lire sterline, care a fost dezvăluită în noiembrie anul trecut și care vizează reacții la atacurile cibernetice.

Parte a agenției naționale de spionaj din surse electronice (GCHQ), centrul, care este plasat în Londra, are rolul de a implementa un set de măsuri preventive care să asigure o mai bună protecție online a infrastructurii informatice a statului britanic, precum site-urile de internet ale instituțiilor, portalurile sau conturile de email.

Directorul executiv al centrului Ciaran Martin a declarat într-un interviu pentru Sunday Times că personalul se pregătește de asemenea pentru a face față, dacă va fi nevoie, și unui atac major de ''categoria 1'', care ar putea avea loc mai devreme sau mai târziu.

Parte a aceleiași strategii de pregătire în domeniul securității cibernetice, guvernul britanic a anunțat toamna trecută, în luna noiembrie, ca au început pregătirile — fiind deja alocate 5 milioane de lire sterline — pentru deschiderea în 2018 la Bletchley Park a primului Colegiu dedicat formării viitorilor experți în securitate cibernetică, conform AFP.

Totodată, din toamna acestui an, în școlile britanice va începe un proiect pilot de cursuri în securitate cibernetică în care vor fi implicați circa 6.000 de elevi, potrivit BBC News.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.