Reteaua Corect

Mai mult de jumătate dintre tineri consideră că umanitatea este condamnată pe vecie

Scris de newsreporter in 18 septembrie 2021 la 10:19, in ScIT. 638 vizualizari Intra in discutie Taguritineret, umanitate, viitor shortlinkhttp://crct.ro/nyrc

Deși nu ar trebui să te surprindă, un nou studiu arată că mai mult de jumătate dintre tinerii adulți cred că „umanitatea este condamnată” și că „viitorul este înspăimântător”, relatează Playtech.ro

Sondajul face o legătură puternică între preocupările de mediu și inacțiunea guvernamentală, rezultând un sentiment sporit de frică și anxietate în rândul adolescenților și al adulților tineri.

Umanitatea nu mai are nicio șansă

„Acest studiu prezintă o imagine îngrozitoare a climei, răspândită printre copiii și tinerii noștri”, a declarat Caroline Hickman, cercetător care studiază relațiile tinerilor cu mediul, de la Universitatea Bath din Marea Britanie și coautor al studiului.

 

Studiul, publicat în revista Lancet Planetary Health, a chestionat zece mii de respondenți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, în lunile februarie și martie 2021. Participanții la sondaj au venit din zece țări din America de Nord și de Sud, Europa, Asia, Africa și Australia .

Aproximativ 75% dintre respondenți au spus că „viitorul este înspăimântător”, în timp ce aproape 40% au spus că ezită să aibă copii. Sondajul a constatat, de asemenea, că cei care trăiesc în țările mai sărace sunt mai susceptibili să fie preocupați de schimbările climatice, în ciuda faptului că au contribuit cel mai puțin la acestea

Mulți dintre respondenții la sondaj au sugerat că inacțiunea guvernamentală este de vină pentru problemele cu care se confruntă omenirea, aproximativ 58% dintre participanți spunând că guvernele lor îi trădează.

 

Acest număr a fost de până la 77% pentru Brazilia, unde președintele autoritar de extremă dreapta Jair Bolsonaro a permis despăduririle tropicale amazoniene.

Schimbările climatice vor duce la suprapopulare: scenariul sumbru care va avea loc până în 2050

Schimbările climatice au luat o turnură aproape iremediabilă. Creşterea nivelului apelor, lipsa apei şi diminuarea productivităţii culturilor agricole sunt doar câteva dintre efectele care ar duce la un scenariu sumbru până în anul 2050.

Acestea ar putea forţa 216 milioane de persoane să migreze în interiorul aceleiaşi ţări până în 2050, arată un raport publicat recent de Banca Mondială.

 

Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.