Reteaua Corect

Lichidul minune ce stochează energia solară timp de 18 ani

Scris de newsreporter in 19 aprilie 2022 la 10:45, in ScIT. 747 vizualizari Intra in discutie Taguri18 ani, energie solara, lichid, stocare, suedez shortlinkhttp://crct.ro/nzsX

Întreaga lume face mari eforturi pentru a trece la energia verde, nepoluantă, care este regenerabilă. O adevărată revoluție în acest domeniu au reușit cercetătorii din Suedia ce au realizat o invenție minune, prin care este posibilă captarea energiei solare și stocarea ei timp de până la 18 ani, scrie Ziare.com.

În plus, cercetătorii de la Universitatea de tehnologie Chalmers din Suedia au anunțat că această energie poate fi eliberată în sistem atunci când este nevoie și acolo unde trebuie, potrivit India Times.

După ce au demonstrat anterior modul în care energia poate fi extrasă sub formă de căldură, acum experții au reușit ca sistemul să producă energie electrică, conectându-l la un generator.

În cele din urmă, cercetarea dezvoltată de specialiștii de la Universitatea de tehnologie Chalmers din Suedia, ar putea duce la auto-încărcarea electronică folosind energia solară stocată, la cerere.

”Acesta este un mod radical nou de a genera electricitate din energia solară. Înseamnă că putem folosi energia solară pentru a produce electricitate indiferent de vreme, ora din zi, anotimp sau locația geografică.

Este un sistem închis care poate funcționa fără a provoca emisii de dioxid de carbon”, a spus Kasper Moth-Poulsen, profesor la Universitatea Chalmers.

Noul studiu publicat în revista Cell Reports Physical Science și realizat în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Shanghai, duce sistemul de energie solară cu un pas mai departe, detaliind cum poate fi combinat cu un generator termoelectric compact pentru a transforma energia solară în electricitate.

”Generatorul este un cip ultra-subțire care ar putea fi integrat în electronice precum căști, ceasuri inteligente și telefoane mobile. Până acum, am generat doar cantități mai mici de electricitate, dar noile rezultate arată faptul că acest concept chiar funcționează”, a spus Zhihang Wang de la Universitatea Chalmers.

Video pe Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.