Reteaua Corect

Microsoft: 8,5 miliarde dolari pentru Skype Technologies

Mai mult de 98% din membrii presei de afaceri, bloggeri si investitori au zambit ironic atunci cand s-a amintit de afacerea acestei zile: Microsoft a cumparat Skype, relateaza blogs.forbes.com.

Sursa imagine: bloximages.newyork1.vip.townnews

E oficial: Microsoft a cazut de acord sa achizitioneze Skype Technologies SA pentru suma de 8,5 miliarde de dolari in cash.

Google si Facebook erau de asemenea, "pe urmele" Skype, insa Microsoft a incheiat tranzactia.

In urma tranzactiei, producatorul de software intra in posesia celui mai mare serviciu de telefonie pe Internet si implicit la cei 663 milioane de clienti.

Achizitia ar putea ajuta pe Steve Ballmer, director executiv al Microsoft, sa atraga noi utilizatori de Internet si sa se apropie de Google pe segmentul de publicitate online.

Achizitia realizata de Microsoft este cea mai mare, depasind-o pe cea din 2007, cand compania platea 6 miliarde de dolari pentru AQuantive Inc.

“Miscarea aceasta ar putea propulsa Microsoft pe online. Pe segmentul serviciilor de voce online, Skype a impus standardele”, comenteaza Paolo Pescatore, analist al CCS Insight, in Londra.

E de asteptat ca aceasta afacere de proportii sa schimbe multe lucruri si mai ales sa faca mai atractive unele produse Microsoft care nu mai sunt populare sau care trebuie sa se dezvolte mai rapid.

E aproape sigur ca serviciile Skype vor ajunge pe Xbox Kinect, insa pe termen mediu ar putea fi posibil si chat-ul video pe Facebook, dar si implementarea unui video-chat de calitate pe Hotmail. 

In primul rand Microsoft va introduce tehnologia de videoconferinta a Skype pe Xbox Kinect, terminalul lansat anul trecut si care permite controlarea jocurilor prin miscari ale corpului.

Peste 10 milioane de persoane au cumparat Kinect, insa tehnologiile avansate de chat ale Skype vor ajuta produsele sa fie mai atractive in raport cu concurenta.

Achizitia Skype va ajuta Microsoft sa faca mai atractiv sistemul de operare Windows Phone care in prezent are sub 10% din piata, insa are sanse mari sa avanseze datorita parteneriatului cu Nokia.

Telefoanele cu sistemul Windows nu au o aplicatie video precum face Time de la Apple si Talk de la Google, iar achizitia Skype poate aduce o aplicatie video de calitate.

Steve Ballmer, sef al Microsoft a asigurat utilizatorii iPhone si Android ca Skype va fi in continuare disponibil pe aceste terminale, insa a spus ca pe viitor anumite servicii vor fi de gasit doar pe smartphone-uri cu Windows.

Un alt segment unde Microsoft ar putea profita de experienta Skype tine de videoconferintele de business.

S-a zvonit ca atat Cisco, cat si Google ar fi vrut sa preia Skype, insa Microsoft a castigat si trebuie cumva sa profite si in acest domeniu.

Seful Skype a lucrat la Cisco, la fel si alti executivi, iar Microsoft are un serviciu de vidoconferinte numit Lync care ar putea sa se dezvolte bine ajutat de tehnologia Skype.

S-a zvonit ca si Facebook ar fi fost interesata de Skype, insa confirmari oficiale nu exista.

Insa, dat fiind ca Microsoft are un mic pachet de actiuni la Facebook nu ar fi exclus ca pe viitor tehnologia Skype sa poata face posibile chat-uri video pe Facebook, lucru care ar fi apreciat de o parte din cei peste 600 de milioane de utilizatori ai retelei.

Nu in ultimul rand, Skype ar putea face clientul de mail Hotmail mult mai interesant, fiindca de ceva ani produsul nu mai este considerat "cool", insa adaugarea unei optiuni de videochat la calitate buna ar fi un atu, relateaza blogs.forbes.com.

1.

Microsoft cheltuieste 7,5 milioane de dolari pe adrese de net

Publicat in 26 martie 2011 la 17:37

Compania Microsoft s-a oferit sa plateasca 7,5 milioane de dolari pentru adresele de internet ale firmei falimentare de telecomunicatii Nortel, care au fost scoase la licitatie.

2.

Microsoft va pune Skype pe Outlook, Hotmail si Xbox

Publicat in 12 Mai 2011 la 10:03

Directorul executiv al Microsoft Steve Ballmer, a declarat ca Skype, serviciul de telefonie video online pe care tocmai a platit 8,5 miliarde dolari, va fi integrat pe consolele Xbox si va permite utilizatorilor sa comunice in timp ce se joaca.

3.

Microsoft ar putea anunta azi cumpararea Skype

Publicat in 10 Mai 2011 la 09:35

Microsoft Corp este aproape de cumpararea serviciului de telefonie prin internet Skype pentru 8,5 miliarde de dolari, care include si datoriile, a declarat o sursa familiara situatiei, potrivit Reuters.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.