Reteaua Corect

Mai mult de jumătate din populația planetei nu folosește internetul

Scris de newsreporter in 23 noiembrie 2016 la 13:05, in IT&C. 754 vizualizari Intra in discutie Taguriconexiune fixă, costuri, Internetul, populatia planetei shortlinkhttp://crct.ro/npug

Mai mult de jumătate din populația planetei nu folosește internetul din cauza costurilor prohibitive ale serviciilor în bandă largă, se arată într-un raport al ONU dat publicității marți, conform AFP, transmite Agerpres.

Sursa imagine: telegrafonline.ro

Potrivit Uniunii internaționale de telecomunicații (UIT), cu sediul la Geneva, 3,9 miliarde de persoane din cele 7,4 miliarde de persoane de pe Terra nu au acces la internet, categoriile cele mai afectate fiind femeile, persoanele în vârstă, populațiile cu educație scăzută, persoanele cele mai sărace și locuitorii zonelor rurale.

UIT indică faptul că principalul obstacol este costul de acces în bandă largă care a scăzut la nivel global în ultimul deceniu însă rămâne în mod clar inaccesibil în multe dintre țările sărace.

În 2008, prețul mediu pentru o conexiune fixă în bandă largă la nivel mondial era de 80 de dolari (circa 75 de euro) pe lună, tarif care a scăzut la 25 de dolari anul trecut, potrivit organizației.

Însă în țările cele mai sărace un abonament lunar cu trafic de numai 1 giga costă încă mai mult decât media salariului anual.

Accesul la internet de pe dispozitivele mobile poate reprezenta o soluție, conform UIT, care susține că 84% din populația planetei îndeplinește condițiile tehnice de a se conecta cu ajutorul rețelelor mobile. Însă pentru mulți prețul unui telefon, mai mult decât cel al abonamentului lunar, constituie principalul obstacol pentru accesul la internet, se arată în raport.

''În 2016, oamenii nu se mai conectează, pentru că ei sunt deja conectați. Însă cu toate acestea mulți nu utilizează internetul și numeroși utilizatori nu beneficiază pe deplin de potențialul său'', conform raportului UIT.

Pentru a îmbunătăți accesul pentru toți, organizația Națiunilor unite are nevoie de statistici mai precise despre populațiile care se află în zonele marginale celor conectate la internet. Este necesară o revoluție a informațiilor tehnologice pentru a înțelege mai bine cine utilizează internetul, unde și cum, se mai arată în raportul respectiv.

UIT subliniază că abonamentele pentru dispozitive mobile, mult timp considerate drept un indicator de conectivitate la internet, nu reflectă de o manieră fiabilă utilizarea reală a telefoniei mobile. Astfel, deși există aproape la fel de multe abonamente la nivel mondial pentru dispozitive mobile ca și locuitori, până la 40% din persoanele din anumite regiuni ale globului nu utilizează acest tip de telefon, ceea ce explică faptul că statisticile sunt distorsionate, încheie AFP.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.