Reteaua Corect

Ministrul Valerian Vreme vrea un supercomputer de un milion de euro

Scris de vasile.decu in 09 decembrie 2010 la 14:37, in IT&C. 58 vizualizari Intra in discutie Taguridorin florea, ibm, informatic, mures digital 2010, oras, Targu Mures shortlinkhttp://crct.ro/n8NB

Municipiul Targu Mures ar putea deveni unul din centrele de cercetare ale IBM pentru Balcani, prin dezvoltarea unui proiect unic in tara, „Mures Digital 2010”, in care va fi implementat si proiectul „Oras stiintific pentru Informatica Medicala”. Prezent la eveniment, ministrul comunicatiilor, Valerian Vreme, afirma ca are planuri si pentru cumpararea unui supercomputer de cel putin 1 milion de euro.

IBM ar putea construi la Targu Mures cel mai important centru de cercetare din Balcani. IBM ar putea construi la Targu Mures cel mai important centru de cercetare din Balcani.

Dorin Florea, primarul din Targu Mures va avea pe 10 decembrie o intalnire la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc si cu un vicepresedinte al IBM Research, una dintre persoanele cele mai importante pe zona centrelor de dezvoltare.

„Ideea este exact de atragere si de aducere a IBM la Targu Mures pentru a dezvolta un centru - unul dintre cele 10 sau 11 centre care sunt deschise astazi in lume. Oricum, ar fi un centru care ar deservi toata zona balcanica si ar insemna un prim pas foarte important pentru ceea ce urmeaza sa construim si pentru ceea ce urmeaza sa ducem in continuare”, a afirmat Virgil Stan, consultantul Primariei Targu Mures in cadrul acestui proiect, citat de DCNews.

Prezent la evenimentul de lansare, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat ca institutia intentioneaza sa achizitioneze un supercomputer care sa fie destinat cercetarii.

"Exista in cadrul ministerului si un departament de supercomputer in cadrul centrului Romania Digitala. In functie de disponibilitatile financiare si de colaborarea pe care o sa o avem cu IBM, pentru ca se merge pe ideea de a avea o colaborare, un centru de cercetare cu IBM, s-ar putea sa avem si facilitati din partea lor. Practic, acum depinde numai de resurse. Acum un supercomputer valoreaza de la un milion de euro in sus. Necesitatile Romaniei sunt pentru un supercomputer de un milion de euro'", a subliniat ministrul, citat de Capital.

Vreme a raspuns astfel unor intrebari formulate de participantii la conferinta de lansare a strategiei sectoriale '"Digital Mures 2010'", care au subliniat ca Romania a pierdut inclusiv un Premiu Nobel pentru medicina din cauza lipsei unui supercomputer.

Valerian Vreme a precizat ca MCSI este pregatit, cunoaste necesitatea unui astfel de supecomputer, ca este momentul achitionarii unui astfel de computer, insa totul depinde de finantare.

"Sper ca Romania sa aiba un asemenea centru la care sa apleze si alte domenii, nu doar medicina. Acesta e momentul. E momentul in care avem nevoie de simulari, de modele", a subliniat ministrul.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.