Reteaua Corect

Constanta, locul 1 la viteza conexiunilor la Internet

Scris de ana.soviany in 26 ianuarie 2011 la 13:34, in IT&C. 50 vizualizari Intra in discutie Taguriconexiune, constanta, internet, state of the inernet, top, vizteza shortlinkhttp://crct.ro/nbZE

Potrivit celei mai noi editii a raportului State Of the Internet, intocmit de Akamai, Romania ocupa in al treilea trimestru din 2010 locul intai in Europa si al patrulea in lume la capitolul vitezei medii a conexiunilor la internet. In plus, Constanta a fost orasul european cu cea mai mare medie de viteza a conexiunilor. scrie HotNews.

In topul oraselor din lume cu cele mai mari viteze ale conexiunilor, primele 45 de locuri sunt ocupate de orase sud-coreene si japoneze, iar Constanta este pe 48. In top 100 mai apar si Timisoara (locul 70) si Iasi (72).

La nivel mondial, Coreea de Sud este in continuare lider detasat cu o viteza medie de 14 Mbps, in scadere insa cu 15% fata de al doilea trimestru, noteaza HotNews. Hong Kong si Japonia au viteze de 9,2 Mbps, respectiv 8,5 Mbps, iar Romania 7 Mbps, crestere de 3% fata de al doilea trimestru din 2010. In top 10 mai apar Olanda, Letonia, Cehia, Elvetia, Taiwan si Danemarca.

Akamai pune pozitia ocupata de Constanta si pe seama unui motiv metodologic, scrie HotNews: in raportul precedent,  lider era orasul Umea din Suedia, care insa nu a mai fost inclus in clasament fiindca nu au putut fi detectate 50.000 de IP-uri unice.

In randul tarilor cu cele mai slabe conexiuni se afla Cuba, Congo, Niger, Camerun si Uzbekistan, care au viteze de sub 256 kbps la mai bine de 80% dintre conexiunile la internet.

Akamai detine peste 60.000 de servere in 70 de tari si transporta o cantitate uriasa de trafic web. In al doilea trimestru al anului 2010, peste 530 de milioane de IP-uri unice erau conectate la reteaua companiei. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.