Reteaua Corect

Ce oferte exista pe piata Internetului mobil din Romania

Scris de Alina Olteanu in 22 Mai 2011 la 11:03, in IT&C. 60 vizualizari Intra in discutie Taguriinternet mobil, mobime.ro, oferte, românia, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nfL0

Conform unui studiu mobime.ro, romanii folosesc foarte putin Internetul mobil, iar perioada in care o fac cel mai des este, in general, dimineata, pentru a citi stirile. Pentru cei care folosesc totusi Internetul mobil, Ziare.com prezinta unele dintre principalele oferte ale momentului.

Sursa imagine: gsm-portal.org.jpg

Studiul mobime.ro privind navigarea pe Internet mobil a fost realizat pe 1.350 de persoane. Peste 46% dintre acestea sustin ca au un consum pana in 125 de MB/luna. Restul de 54% se impart in persoane care navigheaza pana in 500 de mb/luna (28%) sau care navigheaza 1.000 de mb si peste (26%).

Concluzia ca romanii navigheaza putin pe Internet mobil este confirmata si de studiul recent al Gallup, care afirma ca accesul la Internet prin intermediul conexiunilor mobile este realizat preponderent de pe laptop (42%) si desktop PC (31%), telefonul mobil fiind folosit doar in 25% dintre cazuri.

Studiul releva totodata ca 31% dintre cei care folosesc Internet mobil obisnuiesc sa plateasca o conexiune cu abonament lunar si trafic limitat cu plata traficului suplimentar, iar 20% dintre ei au abonament cu trafic initial limitat si cu scaderea vitezei maxime de transfer pentru traficul suplimentar.

Site-urile cel mai des accesate de pe mobil sunt cele de stiri, orele de maxim acces fiind intre 8 si 9 dimineata, precizeaza un studiu trafic.ro.

"Faptul ca romanii prefera smartphoneurile nu inseamna ca le si folosesc la capacitatea maxima. In multe cazuri telefoanele performante sunt achizitionate pentru capitalul de imagine pe care il aduc, nu pentru utilitate", a declarat Anca Negoescu, Director Executiv Mobime.ro.

Ofertele momentului

Vodafone, Orange si Cosmote vin doua categorii de servicii: cele pe baza de abonament si cele pe baza de cartela, ambele variante adaugand costurile legate de achizitia unui modem. In cazul cartelei, un avantaj este ca nu trebuie sa semnezi un contract, nu vei plati abonament lunar si navighezi pe Internet reincarcand cartela Internet cand vrei si cu ce suma vrei.

Vodafone vine cu o varianta de abonament la un pret de 9 euro cu Internet Nelimitat Standard si acces national la Internet cu viteze de conectare de pana la 21,6 Mbps la o utilizare rezonabila de 1 GB. Problema in acest caz este ca trebuie sa mai platiti inca 24 de euro pentru modem.

In cazul abonamentului de 12 euro "Internet Nelimitat Plus" cu access national la Internet cu viteze de conectare de pana la 21,6 Mbps la o utilizare rezonabila de 2GB, modemul este insa gratuit.

La randul sau, Orange a creat abonamentul Colibri cu mai multe variante, in functie de optiunile care ti se potrivesc cel mai bine. Cea mai ieftina varianta este Colibri 7 cu 0.5GB trafic inclus, viteza de navigare pana la 21,4 Mbps. Pentru trafic suplimentar se platesc 1,5 euro/100 MB cu TVA inclus.

Cei de la Cosmote au o oferta pentru cartela Internet cu un modem la un pret de 179 lei cu 10 euro credit inclus, la care se adauga tariful pentru trafic de 0,02 euro/MB sau alegerea unei extraoptiuni cu valoare cuprinsa intre 2 si 10 euro.

Cea mai ieftina varianta de abonament este pachetul "Connect Now" de 8,31 euro la conectare pe 2 ani si modem gratuit. In aceasta valoare este inclus un trafic de 3GB/luna la o viteza de pana la 7.2 Mbps. La depasirea traficului recomandat, viteza se va reduce la 128 kbps. Acesta va reveni la valorile initiale imediat dupa ce incepe perioada urmatoare de facturare.

Pe langa cei trei operatori de telefonie mobila, exista o alternativa oferita de RCS & RDS, respectiv Digi Net Mobil 2, care pentru 15 lei pe luna (cu TVA inclus) ofera Internet mobil cu viteze de pana la 7.2 Mbps, un modem URB in custodie, trafic nelimitat si un serviciu care poate fi achizitionat fara o asociere cu alte servicii Digi, mai precizeaza Ziare.com.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.