Reteaua Corect

Inteligența artificială a început să scrie cărți. Peste 200 de titluri sunt deja la vânzare

Scris de newsreporter in 23 februarie 2023 la 09:17, in ScIT. 391 vizualizari Intra in discutie TaguriAmazon, CARTI, ChatGPT, inteligenţă artificială, poezii, TITLURI, vanzare shortlinkhttp://crct.ro/nAVD

Cea mai cunoscută aplicație cu inteligență artificială ChatGPT nu s-a oprit la a livra conținut original elevilor pentru teme și referate sau la a face munca jurnaliștilor și creativilor din agențiile de publicitate, livrând texte gata făcute pe orice temă, relatează educatieprinlectură.ro.

Nivelul de ,,scriitor", pe care mă așteptam oricum să-l atingă, a fost depășit mai rapid decât credeam. Din noiembrie, de când a fost lansată, au trecut mai puțin de 3 luni. Ce urmează oare? Cum va schimba inteligența artificială lumea în 5 ani?

O sursă de încredere, și anume prestigioasa agenție de știri Reuters cu sediul la Londra, anunță că ChatGPT este autor sau co-autor la minim 200 de titluri disponibile pentru vânzare pe Amazon.

Inteligența artificială nu a scris doar proză ci și poezie, pentru care îți trebuie ceva mai multă emoție. O aplicație chinezească cu inteligență artificială Xiaoice (Microsoft Little Ice) a scris peste 10.000 de poeme în 2.760 de ore. (sursa Digi24) AI a studiat anterior toate poeziile moderne scrise de 519 poeți începând aproximativ din 1920. Un scriitor uman ar avea nevoie de aproximativ 100 de ani pentru a face o asemenea pregătire și studiu intens.

AI s-a ,,gândit" și la copii. Un exemplu este o carte cu o poveste pentru copii intitulată „The Wise Little Squirrel: A Tale of Saving and Investing”. Are 30 de pagini, este scrisă şi ilustrată de AI şi se vinde la 2.99 dolari bucata sau 9.99 dolari pentru versiunea fizică. Este o carte pe care o vinde un anume Brett Schickler care spune că a avut nevoie de doar câteva ore să o creeze via chatbot, scrie connect.ro

Ce putem face? Dacă ținem la proza și poezia autentică, putem alege în continuare operele scrise de oameni și ,,născute" din trăiri și emoții, nu dintr-o așezare mecanică a cuvintelor realizată cu pricepere de inteligența artificială.

Este clar că lumea întreagă este fascinată inteligența artificială. Dar oare o putem folosi chiar pentru a înlocui orice? Chiar și ceea ce ne face să fim oameni? Dezavantajele utilizării inteligenței artificiale au început deja să apară și mai multe despre acest lucru puteți citi aici -,,VIDEO: Inovație sau pericol? AI-ul Microsoft a declarat că vrea să fie OM".

Despre scrierea creativă și referatele elevilor în contextul apariției aplicațiilor gratuite AI, care oferă conținut original, greu de depistat ca fiind copiat pentru profesor, am scris AICI. Articolul a fost postat și pe pagina mea de facebook AICI, iar postarea a avut comentarii extrem de interesante, pentru care vă mulțumesc! Vă recomand să le citiți, dacă vă interesează subiectul.

Articol preluat de pe educatieprinlectură.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.