Reteaua Corect

Instagram mai fură un pic de la concurență, dacă nu o făcuse suficient: ce se întâmplă cu pozele

Scris de newsreporter in 14 august 2022 la 10:01, in ScIT. 332 vizualizari Intra in discutie Taguriinstagram, TikTok shortlinkhttp://crct.ro/nA0Y

Este incredibil de în ce direcție merge Instagram și cât de mult își frustrează utilizatorii, în efortul său de a se transforma într-o clonă mai mult sau mai puțin penibilă de TikTok. Indiferent care este opinia ta pe subiect, acel efort va continua. Nu contează nici măcar dacă postezi în mod exclusiv poze. Intențiile sunt clare, scrie Playtech.

În următoarele săptămâni, utilizatorii de Instagram vor câștiga posibilitatea de a posta fotografii înalte, de format 16:9, în fluxul infinit de pe aplicația de mobil. Anunțul a fost făcut de Adam Mosseri de la Instagram, într-o sesiune săptămânală de Q&A. ”Poți avea clipuri video înalte, dar nu poți avea fotografii înalte pe Instagram. Așa că ne-am gândit le tratăm pe ambele la fel.”

Cât de multe se transformă Instagram

În pofida faptului că ai putut întotdeauna să postezi fotografii 16:9 pe Instagram la secțiunea Stories, compania a decis să ”te ajute” să creezi și postări normale în același fel. Am pus ”ajute” în ghilimele, pentru că interesul este unul cât se poate de clar. Întreaga interfață a Instagram, mai repede sau mai târziu, va deveni incredibil de similară cu cea a TikTok, iar ce se încearcă acum este ca volumul foarte mare de poze postate, pe care oricum nu prea le mai vede multă lume din cauza accentului pe Reels, să fie transpus în format 16:9. Ca referință, fotografiile cele mai înalte pe care le poți posta pe Instagram la această oră sunt în format 5:4.

 

Anunțul vine la scurt timp după ce Mosseri a anunțat tot pe Instagram că rețeaua de socializare va renunța la planul de introducere a interfeței pe ecran complet, furată de la TikTok, parte a efortului descris mai sus. Aparent, feedback-ul a fost foarte negativ, chiar și în cadrul unui experiment restrâns. ”Pentru noul design al fluxului, oamenii sunt frustrați, iar datele de utilizare nu sunt grozave”, a explicat Mosseri pentru Platformer. Detaliile de fond sunt însă mai puțin importante, Instagram se va transforma în TikTok indiferent dacă va pierde un număr semnificativ de utilizatori, în speranța că-i va atrage pe cei care oricum au renunțat la Facebook, Instagram, YouTube și mai orice altceva în favoare rețelei de socializare chinezești.

 

 

Playtech

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.