Reteaua Corect

Inginerii de la NASA, nedumeriți de datele „imposibile” colectate de sonda Voyager 1

Scris de newsreporter in 24 Mai 2022 la 10:15, in ScIT. 699 vizualizari Intra in discutie Taguriaacs, date, nasa, sonda, voyager shortlinkhttp://crct.ro/nzD3

Ceva ciudat se întâmplă cu Voyager 1. Sonda veterană își continuă călătoria dincolo de sistemele solare, colectând date științifice de mare valoare totul în timp ce studiază spațiul interstelar, scrie Descoperă.ro.

Cu toate acestea, inginerii de la NASA au descoperit informații cel puțin surprinzătoare. Datele oferite de AACS – Attitude Articulation and Control System pot părea lipsite de semnificație, cel puțin la prima vedere.

AACS este un sistem fundamental pentru sondă, în principal pentru că ajută la orientarea antenei stației Voyager 1 direct către planeta noastră. Dacă se decalibrează, am putea să nu mai comunicăm niciodată cu aceasta, sonda fiind cel mai îndepărtat obiect creat de om, potrivit IFL Science.

Sonda veterană Voyager 1 a dezvăluit date ciudate

Din câte își pot da seama specialiștii, AACS trimite date telemetrice generate aleatoriu ori niște date care par imposibile. Cu toate acestea, nu a fost declanșat niciun sistem de protenție împotriva erorilor, iar antena continuă să fie orientată spre planeta noastră.

Echipa de specialiști investighează să afle care este cauza acestei probleme, dar până când nu se înțelege acest lucru, nu se poate estima impactul observațiilor științifice.

Un mister care trebuie elucidat

„Un astfel de mister este un fel de moment de etapă pentru misiunea Voyager”, spune Suzanne Dodd, manager de proiect pentru Voyager 1 și 2 la Laboratorul de propulsie cu reacție al NASA.

„Nava spațială are aproape 45 de ani vechime, ceea ce este cu mult peste durata anticipată de cei care au planificat misiunea. Ne aflăm în spațiu interstelar – un mediu cu radiații ridicate în care nicio navetă spațială nu a mai zburat înainte”, mai spune aceasta.

„Există deci mereu câteva provocări pentru echipa de ingineri. Dar sunt de părere că dacă există o modalitate de a rezolva această problemă cu AACS, echipa noastră de ingineri o va găsi”. Voyager 1 se află la aproximativ 23,3 miliarde de kilometri de Pământ. Lumina are nevoie de 20 de ore și 33 de minute pentru a ajunge acolo.

Descoperă.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.