Reteaua Corect

Heinrich Himmler: cel mai malefic nazist din istorie

Scris de newsreporter in 17 noiembrie 2014 la 10:18, in ScIT. 275 vizualizari Intra in discutie TaguriHeinrich Himmler, Hitler, nazisti shortlinkhttp://crct.ro/nkA4

Himmler s-a remarcat prin multe. A fost al doilea om ca putere in Reich-ul german dupa Hitler ( de fapt si Fuhrer-ul in persoana se temea de el), tot el a fost creatorul si conducatorul temutului SS, a fost arhitectul cumplitei Solutii Finale, era cel mai inteligent si educat dintre toti liderii nazisti. Himmler a fost insa de departe cel mai crud si sangeros dintre nazisti. Sumbrul personaj s-a remarcat si ca un mare iubitor de ocultism si magie neagra. Era de fapt un adevarat practicant al unui amestec bizar de superstitii germane, religii nordice, neo-paganism si filozofii mistice orientale. Omul era gata sa puna bazele unei ideologii religoase de tip pan-germanic, insa arianizata abuziv. Influenta sa nu poate fi negatp de nimeni, caci Himmler in persoana este cel care a transformat ideologia nazista intr-un sistem ezoteric pentru conditionarea mintii, trupului si spiritului celor din SS.

Sursa imagine: descopera.ro

Geniul Raului 

Personajul in cauza a ajuns Reichfuhrer SS, sef al Gestapo-ului si al Waffen SS-ului, Ministru de Interne intre anii 1943-1945 si organizator al uciderii in masa a evreilor in timpul celui de-al Treilea Reich. Insa dupa cum se va vedea, Himmler a fost mai mult decat atat. 

Cel mai cumplit si mai temut nazist, cel pe care insasi Adolf Hitler se temea sa-l contrazica s-a nascut pe data de 7 octombrie 1900 in Munchen, ca fiu al unui pos si autoritar profesor romano-catolic, care fusese tutorele printului coroanei Bavariei. Himmler junior a urmat cursurile unie scoli secundare din Landshut, iar apoi a ajuns ofiter cadet in cadrul Regimentului Bavarez 11 la sfarsitul Primului Razboi Mondial. 

Tanarul de care urma sa se teama o lume intreaga era printre altele si un pasionat agricultor, caci obtinuse si o diploma de merit la incheiera cursurilor sale din cadrul Scolii Tehnice Superioare din Munchen, unde eminenta neagra a nazismului de mai tarziu studiase intre anii 1918-1922. Dupa ce a lucrat ca vanzator-distribuitor al unei firme producatoare de ingrasaminte agricole, tanarul Himmler a intrat in rindul organizatiilor paramilitare nationaliste si a participat activ la puciul din Munchen dinluna noiembrie a anului 1923, unde s-a remarcat ca adjunct al lui Ernst Rohm.

Taciturn, dar magnetic, Himmler a urcat extrem de rapid pe treptele ierarhie naziste, ajungand secretar al lui Gregor Strasser si deputat al districtelor Bavaria si Suabia. Intre anii 1925-1930, Himmler a fost responsabil sef al propagandei in randurile NSDAP (Partidul National-Socialist). Dupa ce s-a insurat in anul 1927, Himmler s-a intors la noua sa ferma de gaini si rate, insa afacerea i-a dat faliment. Inteligent, hotarat si misterior, Heinrich si-a vazut in egala masura de cariera-i politica si de cautarile sale ezoterice. 

Fire pragmatica si iubitoare de putere, nu pierde deloc contactul cu realitatea, astfel incat in anul 1929 a fost numit personal de catre Afolf Hitler in rolul de comandant al gruparii armate care se ocupa de siguranta Fuhrerului, temutii SS-isti. Pe atunci, gruparea Schutzstaffel era un mic grup de 200 de oameni, insa sub conducerea lui Himmler, SS-ul avea sa devina un adevarat imperiu de sine statator in cadrul intern al Germaniei Naziste. 

Ales in cadrul Reichstag-ului in functia de deputat nazist pentru Wesser Ems, Himmler s-a concentrat pentru extinderea organizatiei SS-ului, care in anul 1933, cuprindea deja 52 de membri alesi pe spranceana conform directivelor lui Himmler, despre care ajusese sa se spuna ca era mai nazist chiar decat Hitler. Pe plan politic, tot al a organizat Serviciul de Securitate (celebrul SD) sub conducerea lui Reinhard Heydrich, facand astfle din SD un adevarat serviciu de informatii pe linie ideologica al Partidului National Socialist. 

Cariera lui era de-a dreptul fulminanta. In martie 1933, Himmler ajungea seful politiei din Munchen, iar in cateva saptamani devenea sef al politiei in toata provincia Bavaria. In luna Septembrie a aceluiasi an, Himmler devenea sef al tuturor fortelor politienesti. In   data de 1936, mintea diabolicde inteligenta a lui Himmler il facea pe acesta comandant al tuturor fortelor din Germania si deopotriva sef al SS-ului si al Gestapo-ului. 

Asa ajungea in mod oficial al doilea om in regimul nazist dupa Adolf Hitler. De fapt, pe tot parcursul vietii sale, Himmler a fost mai temut decat Hitler in randul tuturor germanilor. Organizator foarte abil, administrator meticulos, eminenta neagra a nazismului avea o capacitate mare de munca precum si o mare sete de putere. Extrem de crud, rece si calculat, Himmler inspaimanta pe oricine cu vocea sa joasa si linistita, iar fizionomia sa bonoma aducea de fapt un plus de groaza in cadrul personalitatii sale. Cat timp a fost in viata, nimeni nu l-a vazut speriat, furios sau macar sa ridice tonul. Singurele sale pasiuni  erau puterea si ocultismul. Expresia sa favorita era „Gnadelos” – Fara Mila!

In anul 1933, Himmler ridica la Dachau primul sau lagar de exterminare a evreilor si a altor oameni care nu corespundeau ideilor naziste. In anii urmatori, cu largul concurs al lui Hitler, urmau sa fie infiintate alte asemenea locuri de trista amintire. Intr-un discurs din 1937, Himmler declara emfatic ca „nu exista dovezi mai clare ale legilor ereditare si rasiale precum cele dintr-un lagar de concetrare. Acolo se pot studia indivizi diformi , handicapati, evrei, semi-evrei si un mare numar de oameni inferiori”.  

Nebunia cruda a lui Himmler urma sa atinga proportii apocaliptice. Antisemitismul si teoriile sale cu privire la soarta „raselor inferioare” urma sa se materializeze in principale sub forma a sase milioane de evrei ucisi doar pentru ca s-au nascut evrei... 

De fapt, numarul victimelor sale a fost mult mai mare. La ordinele sale, atat sinistrele batalioane Einsatzgruppen, cat si personalul lagarelor de exterminare au ucis intre 11-14 milioane civili nevinovati. Majoritatea acestora fiind evrei, polonezi, rusi si tigani. 

Magicianul lui Hitler 

Daca este sa facem o scurta paralela intre regimul nazist si perioada medievala, Himmler a fost pentru Hitler, exact ce a fost vrajitorul Merlin pentru Regele Arthur. Adica un fel de maestru initiatic, ideolog si sfetnic de nadejde. 

Insa nu este nicio indoiala ca Himmler avea o personalitate dubla. Munchenezul provenit dintr-o familie catolica rigida era, concomitent, megaloman, biroctat meticulos si vanator de himere, fara nicio  urma d emila. Asasinul milioanelor de oameni a patronat pana la sfarsitul vietii o societate de protectie a animalelor. In mod hilar, acest crescator de gaini la baza, el se credea intr-un mod de-a dreptul comic, reincarnarea imparatului german Henric I Pasararul. Pe scurt, in termeni psihiatrici, era un schizofrenic periculos.

Insa acest birocrat bizar, obsedat intre altele de ocultism si mistere, avea sa creeze un ordin pseudo-religios cu aspecte militariste in care tinerii membri SS urmau sa devina concomitent iezuiti si templieri, cavaleri teutoni de fedaini al unui nou paganism de origine nazista. In aceasta directie, Himmler a organizat pana si parade in care cadrele din SS erau imbracate in armuri de cavaleri teutoni, echipati cu lanci, spade si scuturi si pusi sa defileze calare pe strazile din Berlin. 

In intunericul camerei sale, Himmler studia avid toate doctrinele esoterice disponibile la aceal vreme, fiind atras in special de magia runelor, mitologia nordica, misticismul oriental si doctrinele pagane.Dezgustat de orice notiune de crestinism, Himmler vroia, nici mai mult nici mai putin, decat sa creeze o noua religie, una pur nazista, cu un Dumnezeu wagnerian care sa conduca rasa germana la victoria finala si stapanirea intregii lumi. In aceadtp directie, Himmler a facut un talmes-balmes propriu insusindu-si stravechiul simbol indo-european al svasticii pe care l-a pus alaturi de cele doua rune germanice in forma d efulger care erau emblema SS-ului. Oricum, nimeni nu indraznea sa-l corecteze.... 

Sub conducerea sa, SS-ul a devenit un ordini initiatic unde domnea un fel de magie neagra compusa la repezeala de Himmler. Ritualurile interne ale SS-ului erau „imprumutate” de la ordine religioase sau cavaleresti precum cel iezuit si templier. 

SS-ul era condus de un „Mare Consiliu al Cavalerilor”, compus din 13 memebri de rang inalt. Ritualurile negre ale acestora erau practicate in batranul castel Wewelberg din Westfalen. Acolo, se spune ca SS-istii practicau un fel de ritualuri nu foarte diferite de cele de origine satanista. Himmler, personal, credea intr-o duzina de ritualuri si dogme selectate de el dupa propria sa minte.

Tot el era un mare sustinator al reincarnarii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care alesese sa se considere incarnarea regelui Heinrich I Pasararul, o capetenie razboinica a saxonilor care cucerise triburile slave de la est de Rin. In mintea sa, Himmler credea ca trebuia sa termine faptele regelui Heinrich I si sa lase SS-ul la conducerea unui nou imperiu arian. De fapt, Himmler a facut multe pelerinaje la mormantul regelui Heinrich I. 

Zidurile castelului Wewelberg aveau sa fie martore unor ritualuri bizare si crude in care erau practicate inclusiv sacrificiile umane in scop ritualic. Conform lui Walter Schellenberg, un Brigandefuhrer SS:

Castelul a fost amenajat astfel incat sa devina un fel de manastire SS in care elita membrilor acestei organizatii practicau ritualuri spirituale proprii. Un astfeld e ritual consta in practicarea meditatiei si concentrarii, pe care Himmler le vedea superioare oricarei forme de rugaciune. Dupa sesiunile de concentrare, conducerea si membrii de elita discutau chestiuni de politica, alaturi de aprofundarea ideologiilor SS”.

Pentru Himmler, SS-ul nu era doar o unitate de razboinici-conducatori de elita, ci si un ordin religios in care fiecare membru era un initiat. 

Lasul cel viclean 

Mic de statura, la prima vedere Himmler parea mai degraba un cenusiu functionar de banca decat conducatorul si ideologul nazist langa care nici Hitler nu se simtea in siguranta. Aparenta sa inselatoare l-a facut pana si pe un ambasador britanic in Germania sa exclame naiv: 

N-am vazut in toata Germania un om mai calm si mai normal decat Himmler”. De fapt, Himmler se considera un om normal, ba chiar milos. La urma urmei, dupa ce a aflat despre modalitatile barbare in care erau ucisi evreii in lagare, Himmler le-a ordonat celor din subordinea sa :

Gasiti neaparat niste metode mai umane de executie. Violenta imi provoaca greata”...

 In cele din urma, Himmler s-a declarat satisfacut de celebrele si teribilele camere de gazare din lagare, cu toate ca, conform marturiilor victimelor lagarelor, moartea prin otravirea cu gaze era una extrem de dureroasa. La urma urmei, prin Heinrich Himmler, omenirea a experimentat „rationalizarea metodelor moderne de executie”...

In acelasi timp, in anul 1939, Hitler ii acorda intreaga Polonie drept fief experimental. In decursul aceluiasi an, peste un milion de polonezi si 300.000 de evrei aveau sa cada victime acestui scelerat. Indoctrinarea facuta de el asupra tuturor cadrelor din SS isi arata roadele cele hade. SS-isii ucideau fara nicio forma de vinovatie. Crimele in masa erau rationalizate sub forma unui nebunesc si absurd sacrificiu care trebuia facut pentru „puritatea rasei ariene”.

Himmler vitupera mai departe in discursurile sale care si astazi aduc fiori reci:

Nu ma intereseaza daca 10.000 de rusoiace mor de epuizare in timp ce sapa un sant contra tancurilor, atat timp cat santul este terminat la timp. Insa nu trebuie sa fim cu inimile impietrite atat timp cat nu este necesar. Noi germanii, suntem singurul popor din lume care are o atitudine umana si decenta la adresa animalelor. Prin urmare vom avea aceeasi atitudine amabila la adresa acestor oameni cazuti in animalitate”. 

Insa istoria avea sa-si modifice rapid cursul. Sfarsitul razboiului batea la usa si odata cu el aparea la orizonst si sfarsitul nazismului in Germania si Europa. Ideologia nebuna pusa in practica de Hitler si Himmler aruncase insa lumea intr-un razboi fara precedent soldat cu zeci de milioane de victime si distrugeri incomensurabile. 

Din cei mai puternici si temuti lideri din Europa, fruntasii nazisti s-au vazut brusc in fata situatiei neiertatoare. Multi s-au sinucis, altii au incercat sa fuga, unii au fost prinsi, judecati si condamnati. In pragul infrangerii totale, constienti de viitorul care li se rezerva, toti liderii nazisti s-au disociat pe ultima suta de metri de Himmler si au incercat sa fuga de el. Ca un sobolan incoltit, Himmler a incercat sa fuga alaturi de alti 200 de fruntasi nazisti. 

Ca o ultima incercare disperata, Himmler a incercat sa cada la intelegere cu aliatii oferind pentru libertatea sa sume de bani precum si eliberarea a 3.500 de evrei tinuti inca in lagare. Cum era de asteptat, intelegerea nu a tinut. Toti vroiau sa-l vada pe Himmler prins, interogat si judecat. 

Haituit de toata lumea, Himmler s-a deghizat si a folosit o serie de acte falsificate pretinzand ca este un oarecare sergent din Wermacht, pe numele sau Heinrich Hitzinger. Alaturi de un grup de nazisti fideli, Himmler s-a indreptat spre Fridrichkskoog, fara a avea o destinatie precisa. De aici, grupul a ajuns la Neuhaus, unde nazistii au imprastiat in multime pentru a-si pierde urma. 

Din nefericire pentru el, Himmler a fost prins si arestat pe data de 21 mai 1945 de catre o patrula sovietica. In cele din urma, cel mai temut nazist a ajuns doua zile mai tarziu la o baza militara britanica din Luneburg. Acolo, nimeni nu stia inca cine era acel misterios prizonier german. Nici sovieticii carora li se paruse suspect si-l arestasera, nu stiau pe cine prinsesera.

La Luneburg, Himmler a fost supus unui examen medical de rutina inainte sa fie interogat. Doar ca in timop ce medicul incerca sa-i examineze gura, Himmler a scrasnit brusc din dinti si s-a prabusit pe podea. In mai putin de cincisprezece minute, era mort. Eminenta neagra a nazismului era constient de pierderea razboiului si nu vroia sa cada prizonier in miinile dusmanilor, in acest scop Himmler isi montase o masea falsa care continea o capsula de cianura. 

Daca maseaua era muscata intr-un anume fel, capsula se spargea direct in gura, si nimic nu-i mai putea opri moartea. Dupa ce cadavrul sau a fost identificat, britanicii au  decis ca cel mai periculos om din Reich-ul lui Hitler sa fie ingropat undeva in apropiere de Luneburg. 

Locul exact al mormantului sau este tinut si astazi secret si nimeni nu l-a descoperit pana in prezent, fapt care a alimentat multe teorii conspirationiste cu privire la sfarsitul adevarat al unuia dintre cele mai crude personaje din istoria omenirii.

 

SURSA: Descopera.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.