Reteaua Corect

Guvernul SUA alocă 65 mil. dolari pentru crearea unei interfeţe computer-creier cu dublu sens

Scris de newsreporter in 11 iulie 2017 la 10:40, in ScIT. 407 vizualizari Intra in discutie Taguri65 de milioane de dolari, computer, creier, guvern, interfata, sua shortlinkhttp://crct.ro/nr9c

Guvernul american, prin agentia DARPA, a alocat 65 de milioane de dolari unui program care are ca scop crearea unui interfete intre computer si creierul uman, care da duca la comunicarea in ambele sensuri, transmite News.ro, consultat de HotNews.

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) este o agentie guvernamentala al carei scop oficial este acela de a dezvolta tehnologii pentru apararea tarii. 

O tehnologie luata in calcul in acest sens pare sa fie si conectarea creierului uman la computer in scopul comunicarii directe dintre cele doua. In cadrul programului care se va desfasura pe patru ani au fost cooptate cinci grupuri academice si o companie privata: Universitatea din California, Laboratorul John B. Pierce, Fundatia Voir et Entendre, Universitatea Columbia, Universitatea Brown si Paradromics Inc.  

Cei de la Universitatea Brown, condusi de doctorul Arto Nurmikko, vor lucra la o interfata care va conecta o retea neuronala artificiala la cortexul cerebral. 

Senzorii care vor face conexiunea vor permite comunicarea in timp real dintre cele doua entitati si, spera cercetatorii, vor ajuta la intelegerea modului in care creierul uman proceseaza si decodeaza vorbirea.  

Dintre cei sase parteneri alesi de DARPA, patru se vor concentra pe procesele creierului responsabile de perceptia vizuala, iar doi se vor ocupa de intelegerea legaturii creierului cu vazul si vorbirea. 

La finalul programului, autoritatile americane vor sa obtina un implant neuronal de mare rezolutie, care sa poata intercepta simultan semnale electrice de la peste un milion de neuroni. 

Dispozitivul avut in vedere trebuie sa poata primi si transmite semnale intre creier si computer si sa fie suficient de mic pentru a putea fi purtat cu usurinta - sa nu fie mai mare de doua monede de 5 centi, cum s-au exprimat oficialii guvernamentali.

Posibilele aplicatii practice pe care o astfel de tehnologie le poate avea variaza de la tratarea traumelor cerebrale la folosirea calculatoarelor folosind doar gandurile.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.