Reteaua Corect
Ovidiu Ioanitoaia

Graba lui Burleanu

Scris de Ovidiu Ioanitoaia in 07 martie 2014 la 14:03, in Sports. 4712 vizualizari Intra in discutie Tagurifederatie, mircea sandu, Razvan Burleanu shortlinkhttp://crct.ro/njH5

Tocmai pentru că nu m-am născut ieri, mă îndoiesc că noul șef al Federației va reuși să răstoarne munții. E clar că vrea, dar va trebui să și poată, ceea ce nu mai e așa ușor. Pentru că s-a schimbat un om, Răzvan Burleanu i-a luat locul lui Mircea Sandu, dar schimbarea sistemului va fi mai greu de realizat. Asta în contextul în care, o știu și preșcolarii, sistemul e învechit. Anchilozat. Vetust. Depășit.

Sigur că, la numai 29 de ani, cel mai tanăr președinte de federație dintre cele subordonate UEFA posedă entuziasmul necesar pentru a încerca, eventual și pentru a reuși, să modernizeze fotbalul românesc. Măcar să-l aerisească. Îi va trebui entuziasm, dar și atenție, discernămant, autocontrol. Asta în ideea că, scuzați clișeul lustruit de atata folosință, Burleanu a caștigat o bătălie crucială devenind președinte, dar nu și războiul. Pentru el și echipa lui, ce include și doi străini, o cehoaică și un belgian, războiul abia începe. Ca atare, s-ar impune să admită că îi va fi urmărită cu lupa orice mișcare și îi va fi cantărit la miligram fiecare cuvant. Va fi obligat să se comporte în consecință, ferm și vigilent.

Urandu-i succes într-o treabă complicată, ba și sperînd să-l obțină, constat însă că proaspătul președinte a și comis unele erori, că s-a grăbit și a dat cu bata-n baltă! Greșeli nu foarte grave, dar suficiente ca să fie notate și, la o adică, speculate.

De exemplu, caștigand alegerile, a spus că “Reghe trebuie să fie selecționer” și a adăugat că “voi negocia cu Pițurcă încetarea contractului”, pentru ca în aceeași seară, la Arena Națională, să se sucească și să-l asigure pe actualul selecționer de întreaga lui susținere! Băiat deștept, a conștientizat repede gafa și a pretins că i s-au răstălmăcit vorbele, că a fost înțeles greșit etc. Nu fusese înțeles greșit, chiar făcuse o asemenea declarație!

L-a luat gura pe dinainte și cu privire la Iordănescu. L-a văzut pe Tata Puiu rămas în FRF, dar nu ca director tehnic întrucat “funcția pe care o deține acum e ocupată de un profesionist veritabil în planul meu”, de parcă reputatul antrenor ar fi un impostor, un arivist! Ca și în cazul lui Pițurcă, președintele a bătut în retragere și, pe durata conferinței de presă organizate joi, a scăldat-o. L-a confirmat pe Iordănescu în cadrul FRF, precizand însă că-i va reduce din atribuții!

Ajuns șef pe neașteptate, împotriva majorității pronosticurilor, probabil că Răzvan Burleanu încă nu s-a dezmeticit și trăiește cu frenezie triumful. Îl savurează, se bucură de el, din care pricină lasă caii ceva mai liberi și chiar îi scapă în lucernă! Dincolo de felicitările de rigoare, îl invit să-și aducă aminte că tinerețea scuză și iartă multe, dar nu scuză și nu iartă tot. Iată de ce noul președinte va trebui să măsoare de mai multe ori pană să taie o dată.

SURSA: blogsport.gsp.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.