Reteaua Corect

Google se laudă că îți asigură securitatea online: cât de adevărat este, de fapt

Scris de newsreporter in 04 Mai 2022 la 12:06, in ScIT. 554 vizualizari Intra in discutie Tagurigoogle, play store, securitatea online shortlinkhttp://crct.ro/nzx7

Google a eliminat peste un milion de aplicații periculoase din Play Store în 2021. Anul trecut a fost marcat de foarte multe incidente de securitate pentru magazinul oficial de aplicații pentru Android, scrie Playtech.ro.

Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor aplicații cu malware care au fost descoperite anul trecut în Play Store, de unde au ajuns pe smartphone-urile utilizatorilor, Google se laudă cu creșterea siguranței: în urma îmbunătățirii proceselor de verificare, spune gigantul tech, în 2021 au fost blocate peste un milion de aplicații care încălcau politicile magazinului oficial de aplicații pentru  Android. Aceste îmbunătățiri au contribuit și la blocarea a 190.000 de conturi de dezvoltatori pentru „comportament rău intenționat”, conform Google, citat de Android Police.

Google ascunde murdăria sub preș

Google încearcă să mascheze numărul mare de incidente ce au fost înregistrate anul trecut, în care măsurile preponderent automatizate folosite de companie au fost păcălite în repetate rânduri de dezvoltatori care au reușit să strecoare malware și să afecteze multe milioane de utilizatori.

 

Google are probleme și cu legea. Alphabet Inc. a atacat dur Uniunea Europeană recent. UE a aplicat o amendă uriașă companiei care deține Google,  pe care a descris-o ca fiind „cvasi-infracțională”. Potrivit Bloomberg, avocații Google au declarat la o audiere ce a avut loc luni la Tribunalul General al UE că decizia din 2019 a autorității antitrust a blocului comunitar de a o amenda cu 1,49 miliarde de euro a fost plină de erori și ar trebui anulată.

Ca referință, anul trecut în noiembrie, gigantul tech a pierdut recursul împotriva unei alte amenzi stabilite de UE. Așadar, gigantul a plătit 2,4 miliarde de euro după ce a fost găsită vinovat de practici anticoncurențiale. Mai mult, o decizie a instanței UE privind o amendă record de 4,3 miliarde de dolari decisă în 2018, care face subiectul celui de-al treilea proces între Google și blocul comunitar, este așteptată pe 14 septembrie.

Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.