Reteaua Corect

Google anunţă oficial Android 10 cu un nou logo

Scris de newsreporter in 23 august 2019 la 11:31, in ScIT. 462 vizualizari Intra in discutie TaguriAndroid, Android 10, dulciuri, google, nume, prajitura shortlinkhttp://crct.ro/nuTv

Google a anunţat în mod oficial numele noii versiuni a sistemului de operare Android. În trecut, compania a alăturat fiecărei versiuni în parte câte un nume de desert, însă începând cu cea de-a zecea revizie majoră, această tradiţie se opreşte, scrie go4it.ro.

După Android 9.0 Pie nu urmează un Android Q cu nume de desert, ci Android 10, care primeşte şi o nouă identitate vizuală formată dintr-un nou logo şi culori puţin schimbate.

Logo-ul sistemului de operare Android este acum format din textul „android” scris cu litere mici negre, alături de partea de sus a capului mascotei Android, acum într-o nuanţă de verde mai închisă. Logo-ul oficial pentru noua versiune este „android 10”, cu un font puţin schimbat faţă de trecut, mai rotunjit. Până acum, Android 10 a fost cunoscut drept Android Q public, versiunile beta deja existente pentru dispozitivele compatibile afişând logo-ul vechi, care se alinia la vechea tradiţie a denumirilor.

Noul Android 10 urmează să se lanseze în viitorul apropiat, cu o serie de funcţii noi legate în special de intimitatea datelor utilizatorilor. Vor exista acum opţiuni noi pentru gestionarea geolocaţiei, aplicaţiile putând avea acces permanent, sau doar atunci când foloseşti aplicaţia. Va fi integrat un nou sistem de navigaţie folosind gesturi, similare cu cele de pe iOS şi cu soluţiile proprietare ale companiilor OnePlus şi Huawei, în timp ce sistemul de operare va necesita mai puţine restartări.

 

Google a dezvoltat o nouă metodă de update al sistemului de operare, pe bucăţi, care poate acum să descarce în fundal anumite pachete cu actualizări şi să le instaleze fără a necesita repornirea dispozitivului. Aici vor intra noile actualizări de securitate, îmbunătăţirile pentru funcţiile de intimitate şi alte mici elemente ale sistemului de operare Android 10. De asemenea, tocmai pentru că aceste elemente pot fi actualizate în fundal, iar software-ul vine direct de la Google, telefoanele vor primi actualizări mai rapide pentru aceste componente, întrucât nu mai este necesară intervenţia producătorului dispozitivului pentru lansarea unui update.

În ciuda anunţului unuio nou logo şi unui nou nume, Google nu a specificat când va lansa în mod oficial noul Android 10. Cel mai probabil, lansarea va fi programată cândva în apropierea apariţiei pe piaţă a noii generaţii de telefoane Google Pixel.

Sursa: go4it.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.