Reteaua Corect

Google anunță o schimbare majoră pentru utilizatori

Scris de newsreporter in 30 septembrie 2021 la 10:15, in ScIT. 640 vizualizari Intra in discutie Taguricautare, google, motor de cautare, mum, rezultat, utilizator shortlinkhttp://crct.ro/nyuL

Gigantul american Google anunţă schimbarea modului în care căutările pot fi realizate şi a felului în care rezultatele vor apărea, graţie unui nou model de învăţare mecanică, arată News.ro, potrivit Știripesurse

Google şi-a adus aminte că a pornit în afaceri ca un motor de căutare şi, chiar dacă a părut că a uitat să mai inoveze în acest domeniu în ultimii ani, la adăpostul cotei de peste 90% de piaţă, anunţă acum o noutate care va schimba punctual relaţia utilizator - motor de căutare.

În primul rând, Google promite mai mult context pentru căutările realizate de utilizator. Folosind modelul de învăţare mecanică MUM (Multitask Unified Model), gigantul american promite o experienţă mai bogată şi mai profundă.

Concret, alături de rezultatele care servesc punctual căutarea, Google va afişa ceea ce numeşte o constelaţie de subiecte relaţionate, într-un mod organizat.

Viitorul design al paginilor de căutare va include o secţiune numită “Things to know”. Aici vor fi afişate subiecte considerate de AI de interes pentru utilizator - care ar putea să-l ajute pe acesta să înţeleagă mai bine contextul din jurul subiectului principal.

În al doilea rând, Google speră că noua abordare va ajuta utilizatorul să treacă la un mod mai natural de folosire a motorului de căutare. În loc de cuvinte cheie, utilizatorul ar putea adresa întrebări normale motorului de căutare.

Cu această ocazie, Google va integra în motorul său de căutare componenta Google Lens, care facilitează identificarea şi căutarea obiectelor din imagini. Lens merge un pas mai departe acum şi permite rafinarea căutărilor folosind cuvinte cheie.

Lens ar putea ajuta utilizatorii să găsească informaţii mai relevante (sau nu), însă este clar că, din acest punct de vedere, Google vede potenţialul pe care această facilitate o are în zona cumpărăturilor online, unde este unul din marii jucători.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.