Reteaua Corect

Tastatură care se poartă pe degete, creată de un producător britanic de softuri

Un producător britanic de softuri și articole informatice a conceput un obiect conectat care traduce gesturile degetelor în apăsări pe tastatură. Obiectul seamănă cu o rozetă de apărare a pumnului, însă cuprinde și degetul mare. Ca și modelul, servește la bătut, dar nu oameni, ci pe tastatura unui calculator, în lipsa acestuia, transmite Agerpres, citand scienceetavenir.fr, igen.fr și cnetfrance.fr.

Sursa imagine: ziuaveche.ro

Numit Tap Strap și conceput de firma britanică de produse informatice Tap Systems, aparatul, fabricat dintr-un material flexibil, are încorporați captatori de mișcare ce analizează și recunosc mișcări ale degetelor. Altfel spus, exercitat pe o suprafață oarecare (masă, birou, un obiect de mobilier și chiar propriul corp), gestul de a apăsa pe tastele claviaturii permite trimiterea textului pe smartphone, tabletă sau calculator, Tap Strap conectându-se la terminalele cu conexiune Bluetooth.

Sistemul se declanșează printr-o triplă bătaie cu degetul mare, însă utilizatorul trebuie să învețe în mod real aparatul ce mișcări ale degetelor corespund apăsărilor pe anumite taste sau comenzi (o aplicație pentru iOS este consacrată acestei faze de pregătire). Fiecărei apăsări îi corespunde un caracter sau o comandă. Producătorul a pus la punct un soft mnemonic, TapGenius, care permite cunoașterea și folosirea aparatului într-o oră. Tehnologia se adaptează tuturor limbilor.

Adevărata dificultate constă însă în utilizarea dispozitivului, Tap Strap urmând să pună la încercare memoria utilizatorilor. Trebuie știute pe de rost toate gesturile stabilite. Cum alfabetul conține 26 de litere, este necesar să se memoreze 26 de gesturi (fără caracterele speciale și semnele de punctuație).

Destinată în prezent doar unor utilizatori din regiunea San Francisco, acest accesoriu urmează să fie comercializat până la sfârșitul anului 2016 cu prețul de 119 dolari (circa 106 euro).


Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.