Reteaua Corect

Facebook a suspendat sute de conturi de Instagram

Scris de newsreporter in 05 februarie 2021 la 10:13, in ScIT. 609 vizualizari Intra in discutie Taguricont, facebook, instagram, suspendat shortlinkhttp://crct.ro/nxls

Facebook a suspendat, joi, sute de conturi de Instagram care au fost piratate şi vândute pentru valoarea username-urilor lor, precum şi conturile persoanelor aflate în spatele acestei activităţi, transmite Reuters, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a spus că persoanele implicate în această practică de încălcare a regulilor sunt figuri bine cunoscute într-o comunitate cunoscută sub numele de OGUsers, care comercializează nume de utilizatori dorite pentru site-uri populare, de la Twitter la Netflix, pentru bani şi influenţă.

Numele de utilizatori, care se pot vinde cu zeci de mii de dolari, sunt adesea cuvinte scurte apreciate pentru că nu sunt disponibile, precum @food sau @snow.

Companiile de socializare, inclusiv Instagram, deţinută de Facebook, au reguli împotriva vânzării conturilor. Persoanele acuzate de participarea la un atac de hacking major pe Twitter de anul trecut, când o serie de conturi VIP au fost deturnate, au avut legături şi cu această practică şi cu forumul online OGUsers.

Este prima oară când Facebook face publice măsurile cu privire la această activitate, dar a spus că a eliminat conturile pentru această practică în mod continuu.

Twitter Inc şi aplicaţia video TikTok au spus la rândul lor că au luat recent măsuri împotriva OGUsers pentru încălcarea regulilor lor.

Un administrator al forumului OGUsers a afirmat anterior că site-ul interzice tranzacţionarea conturilor dobândite prin hacking.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că phishingul şi schimbul de SIM - în cazul în care hackerii au acces la un telefon pentru a intra în conturile asociate acestuia - sunt modalităţi populare de a fura numele de utilizatori pe Instagram.

Facebook a observat, de asemenea, o creştere a metodelor precum hărţuirea şi extorcarea şi raportarea în mod fals a unei probleme care necesită o intervenţie de urgenţă la o adresă.

Facebook, care a declarat că lucrează cu forţele de ordine, a afirmat că multe dintre persoanele implicate în această practică sunt minori.

Conturile de Instagram dezactivate includ şi conturile swapper-urilor, care mută numele de utilizatori în conturi Instagram noi şi intermediari, care supraveghează tranzacţiile dintre cumpărătorii şi vânzătorii de nume de utilizator şi iau o parte din bani, de obicei în bitcoin.

De asemenea, Twitter a suspendat definitiv o serie de conturi din reţeaua OGUsers conform regulilor sale împotriva manipulării platformei şi a spamului, potrivit unui purtător de cuvânt.

O purtătoare de cuvânt a TikTok a declarat că platforma a recuperat recent o serie de nume de utilizatori pe care OGUsers le-au înregistrat pentru a profita de pe urma vânzării.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.