Reteaua Corect

Extratereştii ne-au vizitat în 2017, potrivit astronomilor de la Universitatea Harvard

Un obiect spaţial ce are forma unui trabuc şi care a vizitat Sistemul Solar în 2017 ar putea fi o navă extraterestră trimisă pentru a studia Terra. Această ipoteză, ce pare desprinsă dintr-un film SF, este însă cât se poate de serioasă şi a fost formulată de astronomii de la Universitatea Harvard din Statele Unite, informează site-ul cnews.fr, potrivit Agerpres, consultat de Știripesurse.ro.

Acel corp ceresc, denumit 'Oumuamua, care în limba hawaiiană înseamnă "Un mesager venit dintr-un trecut îndepărtat", a fost reperat pentru prima dată în octombrie 2017 de telescopul Pan-STARRS 1, aflat în Hawaii.

De atunci, oamenii de ştiinţă au încercat din răsputeri să determine adevărata natură a acelui obiect spaţial misterios, care nu semăna cu niciunul dintre cele cunoscute până în prezent. În cele din urmă, cercetătorii au cedat în faţa evidenţei: nu era vorba nici de o cometă, nici de un asteroid, ci de un nou tip de "obiect interstelar". 

Într-un articol publicat în această săptămână şi preluat de CNN, cercetătorii de la Harvard Smithsonian for Astrophysics au estimat că acel corp ceresc, ce avea o lungime de 10 ori mai mare decât lăţimea sa, colorat în roşu şi negru şi care se deplasa cu viteza de 315.431 de kilometri pe oră, ar fi putut să fie "de origine artificială". 

"'Oumuamua ar putea fi prima sondă operaţională trimisă intenţionat spre Terra de către o civilizaţie extraterestră", au scris autorii studiului. 

Ei sunt de părere şi că 'Oumuamua ar putea fi "o pânză solară" comparabilă celor fabricate pe Terra şi care permit vehiculelor spaţiale create de oameni să se deplaseze în spaţiu graţie radiaţiei emise de stele.

De asemenea, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard cred că faptul că acel obiect se deplasează cu viteză mare şi pe o traiectorie neobişnuită ar putea să însemne că el şi-a depăşit durata de funcţionare. 

"'Oumuamua este primul obiect cosmic văzut vreodată în sistemul nostru solar despre care ştim că provine din altă parte", au adăugat autorii oamenii de ştiinţă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.