Reteaua Corect

Etiopia: Arheologii au descoperit un oraș vechi de 2.800 de ani

Scris de newsreporter in 21 decembrie 2019 la 12:44, in ScIT. 533 vizualizari Intra in discutie Taguriaksum, arheologi, etiopia, oras shortlinkhttp://crct.ro/nvre

După aproape zece ani de excavații, arheologii au publicat date despre un oraș african uitat, locuit timp de 14 secole, începând cu secolul VIII î Hr. Au fost descoperite și clădiri din piatră, dar și simboluri creștine de acum 1700 de ani. Orașul a fost parte a unui imperiu nord-african numit Aksum care a dominat regiunea între anii 80 î Hrși 825 e n. Aksum a fost una dintre marile puteri ale vremii, fiindcă a cucerit regiunile învecinate și făcea intens comerț cu Imperiul Roman, scrie HotNews.ro.

Sătenii din nordul Etiopiei le-au spus arheologilor că sub o uriașă movilă se găsește probabil ceva important. Nu știau ce, dar tradiția orală indica faptul că acel loc ascunde ceva esențial. După mai mulți ani de săpături și după analize de datare au fost descoperite mai multe clădiri, inclusiv o biserică de secol IV, probabil cea mai veche din Africa Subsahariană.

Au fost găsite inele de aur, monezi, bucăți de vase inscripționate și pandantive cu simbolul crucii.

Arheologii estimează că orașul Beta Samati a fost locuit din jurul anului 750 î Hr, până în anul 650 al erei noastre. Inițial se credea că civilizația aksumită a avut două faze de dezvoltare, despărțite de o lungă perioadă de declin dur, însă descoperirile de la Beta Samati indică o locuire continuă.

”Imperiul Aksum a fost una dintre cele mai influente civilizații din antichitate, dar rămâne una dintre cele mai puțin cunoscute. Orașul Beta Samati exista și când imperiul a trecut de la politeism la creștinism și exista și când islamul a intrat în Arabia”, spune Michael Harrower, profesor de arheologie la Johns Hopkins University.

Cea mai importantă descoperire ține de ruinele unei biserici mari de secol IV, iar lângă zidul estic s-a descoperit o inscripție într-o limbă locală numită Ge'ez care pare să spună: Hristoase, fii milostiv cu noi”.

Se pare că este vorba de cea mai veche bazilică creștină din Africa Subsahariană, descoperire extraordinară pentru un loc în care s-au descoperit multe bisericii extrem de vechi.

Surse: CNN, BBC

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.